''Nijhuis had niet naar de kant geroepen moeten worden''

''Nijhuis had niet naar de kant geroepen moeten worden''

Zondagavond in Studio Voetbal blikten Theo Janssen, Peter Hyballa, Kees Jansma en Arno Vermeulen terug op de controversiële penalty’s die werden gegeven aan beide ploegen.

''Ik vind de eerste penalty geen penalty. Als Bozenik aan de bal was had ik het nog begrepen, maar dat was hij niet. Tuurlijk is het een overtreding, maar als je hier een penalty voor geeft moet je dat bij elke standaardsituatie ook doen,'' aldus Peter Hyballa.

Kees Jansma vond het ook geen penalty, maar begreep de verwarring van Nijhuis wel. ''Ik vond het een belachelijke penalty. Nijhuis wordt naar de kant geroepen, hij heeft zelf niet gefloten. Sterker nog, hij heeft het niet gezien. Hij heeft na afloop de pest erin dat hij naar de kant werd geroepen. Op het scherm ziet hij dan dat er inderdaad een overtreding is gemaakt en volgens de regels moet je dan een penalty geven. En daarom zei hij na afloop ook dat hij helemaal niet naar de kant geroepen wil worden, want dan had hij niet gefloten.''

Arno Vermeulen vindt dat Nijhuis ook zelf kon beslissen om geen penalty te geven. ''Nijhuis is een eigenwijze scheidsrechter, laat veel doorspelen. Als hij hier nou echt had gevonden dat het geen penalty was, dan had hij ook geen penalty kunnen geven. Dat doet hij niet, twee keer niet zelfs.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties