''Ben eigenlijk altijd rustig, ik denk dat je dat op het veld terugziet''

zaterdag 22 februari 2020 02:30 93.300 keer bekeken 196 reacties Pro Shots

Marcos Senesi is niet meer weg te denken uit de verdediging van Feyenoord, al leek dat na zijn ongelukkige debuut op het kunstgras tegen FC Emmen niet zo vanzelfsprekend te worden als het nu is. "De eerste maand was lastig, simpelweg omdat ik mijn familie verliet, een nieuw land, een nieuwe taal."

"Gelukkig had ik een aantal Latijns-Amerikaanse teamgenoten die me hebben geholpen bij het aanpassen", zo vertelt Senesi voor de camera van Feyenoord TV. De verdediger vertelt ook dat hij zich de kritiek op zijn eerste weken bij Feyenoord niet aangetrokken heeft. "Nee, want ik begreep de taal toch niet, dus ik heb er ook niks van meegekregen."

Dan wordt een zichtbaar geëmotioneerde Senesi geconfronteerd met zijn afscheid bij zijn vorige club, San Lorenzo. "In het begin had ik het moeilijk, maar voelde ik ook hier dezelfde genegenheid waardoor ik weer rustig en gelukkiger werd. Nu geniet ik volop als ik het veld op ga en voel ik weer hetzelfde als bij San Lorenzo. Ik ben dankbaar voor alles, ik wil daarom alles geven in het veld. Ik ben blij en geniet iedere dag. Ik geniet van de trainingen, mijn teamgenoten, de supporters en van spelen in het Feyenoord-shirt."

Voormalig Feyenoord-trainer Jaap Stam haalde hem naar de stadionclub toe, maar die moest al vrij snel weer vertrekken. "Toen wist ik dat er een nieuwe coach zou komen en dat was Dick Advocaat. Hij wist dat ik een speler was die van achteruit op kan komen." Senesi begon onder De Kleine Generaal, of de commandant, zoals de verdediger hem twijfelend over de juiste benaming noemt, op de bank. "Dit hoort bij voetbal en je moet de kans grijpen als die voorbij komt. Ik ben Jaap Stam dankbaar voor het vertrouwen om mij hierheen te halen. Ik vind het vervelend wat er is gebeurd, maar ik weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt om hier naartoe te komen. Dick Advocaat heeft het team aan het draaien gekregen: het team werkt hard, speelt goed en heeft de weg omhoog gevonden."

De enorme rust die Senesi op het veld uitstraalt is in ieder geval authentiek. "Ik ben eigenlijk altijd rustig en ik denk dat je dat op het veld terugziet. Ik probeer het ook over te brengen op mijn teamgenoten in het veld." 

Bekijk en beluister het volledige, soms emotionele, interview hieronder. 

Gerelateerd nieuws
196 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 63 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72151 leden - Op dit moment zijn 720 mensen actief, waarvan 206 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved