''Cost doet het totaal anders dan Phillips''

woensdag 19 februari 2020 18:15 86.830 keer bekeken 140 reacties Pro Shots

Qua uitslagen draait Feyenoord als een tierelier sinds Dick Advocaat de scepter zwaait. Zowel de mentaliteit, de kwaliteit van de selectie als de defensieve zekerheid zijn sterk verbeterd, al was Feyenoord dat laatste tegen PEC Zwolle even kwijt. Onder Advocaats voorganger Jaap Stam incasseerden de Rotterdammers 22 doelpunten in tien wedstrijden, bij Advocaat zijn dat elf tegendoelpunten in elf wedstrijden.

Een ander opvallend verschil is de fitheid van de selectie: die is sterk verbeterd. Deels komt dat gewoon omdat het seizoen al geruime tijd onderweg is, maar een andere reden is dat inspanningsfysoloog Rick Cost de vervanger is van Arno Philips, die in januari met Giovanni van Bronckhorst naar China vertrok.

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam legt in Voetbal International het verschil tussen Cost en zijn voorganger uit. "Cost komt van de Feyenoord Academy en was als inspanningsfysioloog eerder verbonden aan de KNHB, de hockeybond. De technische staf bevalt het zeer hoe Cost werkt. Hij doet het totaal anders dan Phillips, volgens de staf is hij ‘wat minder voorzichtig’. Ook werkt Cost langer, met andere oefeningen. Het kan bijna niet anders, of zijn manier van trainen draagt bij aan de fitheid van de selectie. Als het aan Advocaat ligt, zorgt Feyenoord er snel voor dat Cost definitief wordt overgeheveld naar de A-selectie en tekent hij een nieuwe verbintenis in die rol."

Gerelateerd nieuws
140 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 58 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72109 leden - Op dit moment zijn 39 mensen actief, waarvan 30 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved