''Is het alleen Advocaat of valt alles gewoon nét goed?''

In de voetbalpodcast van de NOS bespreken Arno Vermeulen, Arman Avsaroglu, Jeroen Grueter en Frank Wielaard de huidige vorm van Feyenoord. Na een 2-0 achterstand tegen Zwolle wist Feyenoord in de laatste minuten toch nog de overwinning uit het vuur te slepen.

''Met 2-0 achter en zijn ze op dat moment kansloos in de wedstrijd. Maar je weet ook dat Feyenoord in de tweede helft nog met de wind mee gaat spelen. Ze blijven rustig en komen weer aan voetballen toe en op het moment dat Feyenoord gaat voetballen weet je dat ze de eerste kans die ze krijgen erin schieten, want dat doen ze heel vaak'', zegt Arman Avsaroglu.

Frank Wielaard denkt dat geluk een rol kan spelen. ''Het staat 3-3 en we zitten in de laatste minuut. Dan raakt Boženík een bal en via een tegenstander gaat die er dan in, dan zit het toch niet tegen?''

Arno Vermeulen vindt dat Feyenoord onder Advocaat beter omgaat met tegenslagen. ''In het verleden als Feyenoord 2-0 achter kwam onder Stam bijvoorbeeld, dan was het meteen afgelopen. Of het dan 3-3 of 3-4 wordt, het is in ieder geval geen nederlaag na een 2-0 achterstand.''

''Ik was bij Heerenveen – Feyenoord in de beker en dan raakt Heerenveen twee keer een bal op de lat, bij Fortuna Sittard valt in de laatste seconden een bal een keer goed. Ik heb af en toe wel eens de twijfel of het wel echt alleen Advocaat is, of valt het allemaal gewoon nét goed?'', gaat Wielaard verder.

Avsaroglu denkt dat het niet alleen maar geluk is. ''Het is die hele serie waarin alles goed valt en op een gegeven moment gaat dat voor je werken. Je ziet dat het elftal rustig is na een 2-0 achterstand en dat ze gewoon gaan voetballen. Ze schieten meteen hun eerste kans erin, nou dan word je mentaal ook gewoon geholpen.''

Jeroen Grueter beaamt dat. ''De cijfers liegen ook niet. Elf competitiewedstrijden, negen gewonnen en twee gelijk. Beker? Moeizaam met onder andere Cambuur in de laatste minuten, Fortuna met veel moeite, gewonnen bij Heerenveen na een lastige wedstrijd maar ze winnen wel gewoon drie keer. Als je puur cijfermatig kijkt, is dat gewoon hartstikke goed.''