Jong Feyenoord bijt zich stuk op Jong N.E.C.

dinsdag 18 februari 2020 13:46 123.215 keer bekeken 320 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Jong Feyenoord heeft zichzelf dinsdag tekort gedaan tegen Jong N.E.C. Op Varkenoord verdiende de ploeg minimaal een punt, maar na negentig minuten stond er een 0-1 eindstand op het scorebord.

Sven van Beek en Ridgeciano Haps, die beiden vorige week hun rentree maakten, kregen opnieuw speeltijd bij Jong Feyenoord, dat over support niet te klagen had. Onder meer de volledige technische staf van het eerste elftal en Steven Berghuis, Rick Karsdorp, Nick Marsman en Lutsharel Geertruida waren als toeschouwer van de partij op Varkenoord.

Zij zagen een eerste helft waarin de twee teams aan elkaar gewaagd waren en grote kansen aan beide kanten in de beginfase. Na vijf minuten moest doelman Ramón ten Hove naar de hoek, terwijl even later Naoufal Bannis vrije doortocht had richting het Nijmeegse doel. De spits besloot breed te leggen op Luciano Narsingh, maar de bal had te weinig vaart en daardoor kon een verdediger op tijd ingrijpen.

Beide ploegen gaven elkaar weinig toe, maar Jong N.E.C. had aan een moment genoeg. Na balverlies van Sven van Beek kon Hicham Haouat alleen op het doel van Ten Hove af en die was kansloos op de inzet van de aanvaller. Hij schoot de bal hard in het dak van het doel en zorgde er daarmee voor dat Jong Feyenoord na rust in de achtervolging moest.

Dat deed de ploeg 45 minuten lang vol overgave, maar vergat zichzelf daarbij te belonen. Kansen waren er genoeg. Bannis gleed de bal van dichtbij over, Splinter de Mooij schoot in het zijnet, Haps mikte met rechts net naast en Jan-Arie van der Heijden had een schitterende actie met twee pirouettes kunnen bekronen met een goal, maar trof de keeper op zijn weg.

Ook in de laatste minuut had De Mooij ‘m nog kunnen maken, maar de gelijkmaker bleef uit en zo deed Jong Feyenoord zichzelf tekort. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de beloften van Go Ahead Eagles op het programma.

Scoreverloop
37' | 0-1 | Haouat

Opstelling
Jong Feyenoord: Ten Hove; Hall, Van Beek, Johnston, Haps; Tapia, De Mooij, Van der Heijden; Huijgen (46’ Hartman), Bannis en Narsingh (75’ Belarbi).
Jong NEC: Schuurman; Overtoom, Wolters, Karouani, Vogelzang, Haout, Beekman, Evre, Driessen, Theunissen, Kalentjev.

Wissels
Jong Feyenoord: Belarbi, Hartman, Pak, Van der Zeeuw, Lewis
Jong NEC: Noordanus, Budel, Vranken, Ebbers.

Updates
Gerelateerd nieuws
320 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 165 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73396 leden - Op dit moment zijn 120 mensen actief, waarvan 45 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved