Boženík: ''4-3-3 is mij op het lijf geschreven''

Boženík: ''4-3-3 is mij op het lijf geschreven''

Róbert Boženík was tegen PEC Zwolle verantwoordelijk voor de drie punten. De spits scoorde in de slotfase de 3-4 voor Feyenoord. Aanvoerder Steven Berghuis is erg te spreken over de mentaliteit van de winteraankoop.

''Hij is zo enthousiast en blij met de winnende goal. Leuk voor hem, man,'' vertelt Berghuis in gesprek met De Telegraaf. ''Hij wil constant aanspeelbaar zijn, was dat ook, heeft een grote werkethiek, blijft lopen, is gretig en leergierig. Leuke jongen."

''Sommige dingen zijn hetzelfde als bij mijn oude club MSK Zilina”, vertelt Boženík. ''4-3-3 is mij op het lijf geschreven en we spelen heel offensief voetbal. Daar hou ik van en dan is het belangrijk als de vleugelspelers mij van voorzetten voorzien en middenvelders mij zoeken. Toen ik hier kwam, voelde het direct als thuis, Feyenoord is heel familiair. Iedereen probeert me comfortabel te laten voelen.''

Boženík is een speler die alles geeft voor zijn club. ''Het is mijn job er veel energie in te stoppen. Die goal was heel belangrijk voor mij, want het is belangrijk goed te beginnen als spits. Hoe we het vierden na afloop, was onvergetelijk.''

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties