Advocaat: ''Voor mij geen reden om iets te veranderen''

Advocaat: ''Voor mij geen reden om iets te veranderen''

De dag die voor Feyenoord in het teken had moeten staan van de kwartfinale tegen sc Heerenveen, staat helaas ook deels in het teken van het overlijden van clubicoon Carlo de Leeuw. Toch zal de ploeg van Dick Advocaat er vanavond moeten staan.

"We kunnen onszelf helemaal niet afvragen of we willen spelen, we moeten voetballen", reageert Dick Advcoaat tegenover FOX Sports. "Vanochtend was het heel stil. De jongens hebben ontzettend veel met hem meegemaakt. Het is verschrikkelijk nieuws. Ik probeerde het vanaf vanmiddag was losser te maken, dat we weten waar het om gaat. Twee wedstrijden tot de finale. Maar het klinkt allemaal heel vreemd."

In de opstelling van Advocaat ontbreken twee opvallende namen. Eric Botteghin is niet fit en wordt vervangen door Edgar Ié. Oguzhan Özyakup is wél fit, maar begint op de bank. "Als je vijftien wedstrijden hebt gespeeld, waarvan veertien niet verloren, dan kun je niet zeggen dat die jongens het slecht gedaan hebben", zegt Advocaat over Toornstra en Kökcü, de concurrenten van Özyakup. "Dan is er voor mij op dit moment geen reden om iets te veranderen. Özyakup is een geweldige jongen. Maar ik heb van tevoren tegen hem gezegd dat hij ook moet knokken voor zijn positie, ondanks zijn reputatie. Dat is het leven van een voetballer."

Lees meer over
Eric Botteghin Jens Toornstra sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties