Bijlow: ''Je bent toch een soort Last Man Standing''

donderdag 13 februari 2020 16:44 26.735 keer bekeken 36 reacties Pro Shots

Justin Bijlow is in korte tijd uitgegroeid tot een doelman die niet meer uit de goal van Feyenoord is weg te denken. Dick Advocaat liet Kenneth Vermeer met alle liefde naar Amerika vertrekken omdat hij in Bijlow een meer dan waardige vervanger zag. De keeper had op dat moment net met heel veel blessureleed afgerekend. "Effe rekenen."

"Voetblessure, vijf maanden; januari 2019 tot einde seizoen. Daarna anderhalve maand weer niet fit door een terugslag aan diezelfde voet. Vervolgens heb ik drie maanden wel kunnen trainen, om uiteindelijk vanwege een operatie aan mijn elleboog weer twee maanden buitenspel te staan. Om die laatste ingreep heb ik trouwens zelf gevraagd. Al sinds de jeugd schiet dat gewricht af en toe op slot, doordat er een stukje bot rond zweefde kon ik ’m niet goed strekken. Moest ik tijdens trainingen soms echt met die arm schudden om het allemaal weer goed te krijgen. Da’s voor een keeper nogal onhandig, dus heb ik besloten me eraan te laten helpen", aldus Bijlow in Voetbal International.

"Keepers zijn mentaal sterk, dat geloof ik wel ja. Van ons wordt namelijk iets onmogelijks verwacht: dat we geen fouten maken. Daarmee kunnen omgaan, vereist wel een bepaalde mentaliteit, omdat je weet dat ’t toch niet lukt. Welke speler is foutloos? Daarom draai ik het liever om. Ik ben het niet, maar heb wel de ambitie foutloos te willen zijn. Als je vooraf gaat denken dat je geen fout mag maken, máák je ’m vaak wel."

"Natuurlijk heb ik wel spanning voor een wedstrijd. Thuis tegen Heerenveen maakte ik na al die maanden mijn rentree in Feyenoord 1, ja, toen had ik na afloop wel een klein beetje buikpijn. Toch de spanning van het moment die eruit moest. Alleen: spanning is iets anders dan zenuwen. Daarvan heb ik nooit last gehad."

Hoe is Bijlow ooit keeper geworden? "Dan krijg je het geijkte verhaal: we hadden op een dag even geen keeper, dus ging ik het doen. Nooit meer weggeweest uit dat doel, daarna. Ik had al vrij snel door dat het paste bij mijn karakter. Als kind was ik al druk, moest ik mijn ei kwijt kunnen en als keeper kwam ik wat dat betreft wel aan mijn trekken. Later begon ik ook de status wel leuk te vinden. Je bent toch een soort Last Man Standing in een groep van elf spelers. Op jezelf zijn aangewezen, dat is wat ik altijd wel mooi heb gevonden."

Gerelateerd nieuws
36 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 16 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72548 leden - Op dit moment zijn 535 mensen actief, waarvan 157 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved