Feyenoord O16 fors onderuit bij PSV

Naast Feyenoord Onder 19 kwamen er zaterdag nog drie teams van de bovenbouw van de Feyenoord Academy in actie en dat leverde drie verschillende resultaten op. Onder 15 won, Onder 13 speelde gelijk en Onder 16 ging onderuit bij PSV. De verslagen lees je hieronder.

Naast Feyenoord Onder 19 kwamen er zaterdag nog drie teams van de bovenbouw van de Feyenoord Academy in actie en dat leverde drie verschillende resultaten op. Onder 15 won, Onder 13 speelde gelijk en Onder 16 ging pijnlijk onderuit bij PSV. De verslagen lees je hieronder.

Onsamenhangend Onder 16 verliest ruim bij PSV
Feyenoord Onder 16 heeft een zware middag beleefd op De Herdgang. PSV was met 6-1 te sterk voor de Rotterdammers. Het kwaliteitsverschil was niet eens zo hoog, maar de thuisploeg toonde veel meer bereidheid in de duels en in het maken van meters voor elkaar. Bij een 0-0 stand en na de eerste Eindhovense mogelijkheden, kreeg Feyenoord een goede kans om er een echte wedstrijd van te maken. Na de 2-0 liep PSV snel uit. Middels een individuele actie zorgde Antoni Milambo voor de enige Rotterdamse goal.

PSV Onder 16 – Feyenoord Onder 16 6-1
9' 1-0
17' 2-0
25' 3-0
38' 4-0
41' 5-0
70' 6-0
74' 6-1 Milambo

Opstelling Feyenoord Onder 16
Dekker, Elmensdorp (41' Oetoehganal), Giersthove, Kleijn, De Blok, Mohamedhoesein (56' Zechiël), Van der Heijden, Van Lunteren, Groen, Milambo, Felicia (41' Rais).

Onder 15 de sterkste in derby tegen Sparta
Feyenoord Onder 15 heeft op het eigen Varkenoord met 3-1 van stadsgenoot Sparta gewonnen. Het team van Ulrich van Gobbel begon aardig, kreeg een kans op de voorsprong, maar stond iets later met 0-1 achter. Sparta schoot de bal hard binnen uit een afgeslagen corner. De gelijkmaker kwam uit een goede actie over links van Rainey Breinburg. Hij werd gevloerd in het zestienmetergebied en Jordan Zirkzee benutte de strafschop. Diezelfde Zirkzee zorgde voor een voorsprong bij rust door een pegel van afstand. In het begin van de tweede helft verzuimde Feyenoord het af te maken en werd Sparta een paar keer gevaarlijk in een korte periode. De gelijkmaker bleef uit, waarna Mohammed Fuaad het duel besliste.

Feyenoord Onder 15 – Sparta Onder 15 3-1
5' 0-1
9' 1-1 Zirkzee (strafschop)
37' 2-1 Zirkzee
70' 3-1 Fuaad

Opstelling Feyenoord Onder 15
Haksteeg, Van Ommeren, Raap, Da Silva Mendes, Breinburg, Appiah (41' Diniz Lima), Slory, Sneijer (66' Ringeling), Rust (68' Redmond), Zirkzee, Clarinda (52' Fuaad).

Onder 13 geeft drie keer een voorsprong weg in leuk duel
Feyenoord Onder 13 heeft in eigen huis met 3-3 gelijkgespeeld tegen AZ. De ploeg van Brian Pinas kwam drie keer op een voorsprong. In een leuke wedstrijd ging het spel op en neer en liet Thijs Kraaijeveld zien waarom hij in de winter is doorgeschoven naar Onder 14 (dat dit weekend vrij was). Op overtuigende wijze zorgde hij voor de 1-0 en de 2-1. AZ scoorde voor de pauze uit een corner en door onoplettendheid in de Rotterdamse defensie. Na rust raakte het duel even in het slot, maar zorgden invallers Kennedy Okere en Tobias van den Elshout voor fris elan in het spel van Feyenoord. Uit een langdurige aanval maakte Van den Elshout de 3-2 met een knap stiftje. Uit opnieuw een corner kwam AZ weer terug tot 3-3.

Feyenoord Onder 13 – AZ Onder 13 3-3
15' 1-0 Kraaijeveld
21' 1-1
23' 2-1 Kraaijeveld
32' 2-2
55' 3-2 Van den Elshout