Fer: ''We krijgen precies te horen hoe het met hem gaat''

maandag 10 februari 2020 07:26 125.420 keer bekeken 98 reacties Pro Shots

Bij de huidige generatie Feyenoordsupporters zal niet gelijk een belletje gaan rinkelen bij de naam Carlo de Leeuw, maar ook hij is een oer-Feyenoorder die niet alleen als materiaalman bekend staat, maar juist geschiedenis geschreven heeft. Op dit moment is De Leeuw ernstig ziek.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de spelers voortdurend met hun gedachten bij Carlo de Leeuw zijn. 'De 59-jarige ex-speler van de club voert al maanden een loodzware en ongelijke strijd tegen een vreselijke ziekte'. Leroy Fer verwoordt de gedachten van de selectie. "We denken allemaal aan Carlo, die het zo zwaar heeft. Daar is echt iedereen mee bezig. We krijgen van de teammanager precies te horen hoe het met hem gaat. Daarna is het steeds echt muisstil. Niemand zegt dan iets. We leven allemaal met hem en zijn familie mee.''

De Leeuw omschreef zichzelf een aantal jaren geleden als volgt: "Bij Feyenoord speelde ik als een echte linksbuiten. Mannetje voorbij en een voorzet geven. Ik scoorde niet veel. Het was bij mij alles of niets. Een acht of een vier. In vorm was ik niet af te stoppen, maar bij een slechte wedstrijd kon je mij er beter na twintig minuten afhalen. Een mooi-weer-voetballer noemen ze dat geloof ik."

Maar toen kwam die bekerfinale op 17 mei 1980, de eerste keer ooit dat De Klassieker ook de bekerfinale was. "Het moment dat je dan de tunnel uitkomt: kippenvel van hier tot Tokyo." Feyenoord won die bekerfinale uiteindelijk met 3-1 en de 2-1 kwam van de voet van De Leeuw. "Na een afgeslagen corner van rechts kom ik naar binnen. Ivan Nielsen komt over links door, geeft voor en ik scoor met mijn verkeerde been. Geen wereldgoal, maar ik zie hem over het lijntje gaan. Ik ben een jongen van Rotterdam. Voor mijn gevoel maakte dat de euforie in het stadion nog groter."

Gerelateerd nieuws
98 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 53 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74837 leden - Op dit moment zijn 66 mensen actief, waarvan 57 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved