Feyenoord O19 verliest tegenvallende topper

zaterdag 8 februari 2020 14:30 120.005 keer bekeken 278 reacties Feyenoord.nl Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag voor de eerste keer punten laten liggen in de kampioenscompetitie. De ploeg van trainer Dirk Kuyt verloor op Varkenoord van PSV Onder 19 door een ongelukkig eigen doelpunt.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en daarom duurde het even tot de eerste echte scoringsmogelijkheid kwam. Na een klein half uur probeerde Quilindschy Hartman een schot van een tegenstander te blokken met zijn hoofd, maar hij raakte de bal zeer ongelukkig. Daarmee passeerde hij zijn eigen doelman: 0-1. Voor rust kregen Naoufal Bannis en Hartman nog kansen, maar deze werden niet benut.

Vroeg in de tweede helft moest PSV Onder 19 verder met tien man. Na een overtreding op Splinter de Mooij kreeg Alberto Puts zijn tweede gele kaart en moest daardoor vertrekken. Dit was het startsein voor de zoektocht naar de gelijkmaker, maar dat verliep niet gemakkelijk. De ploeg combineerde aardig, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een aantal afstandsschoten. Ook in het laatste slotoffensief bleef de gelijkmaker uit.

Kuyt baalde na afloop van het puntenverlies. 'PSV Onder 19 is een van de betere teams van de competitie. Ons doel was winnen, dat zat er ook in. In de eerste fase hadden we moeite met de tegenstander, later werd dat beter en kwamen we beter aan voetballen toe. Heel jammer dat we onszelf niet beloonden. De jongens hebben er alles aan gedaan.' 

Volgende week reist Feyenoord Onder 19 af naar Amsterdam voor de eerste mini-Klassieker van de kampioenscompetitie. 

Scoreverloop
0-1 | 27' | Hartman (E.D.)

Opstelling
Feyenoord Onder 19: Troost, Hall, Valk, Hendriks, Hartman, Gündüz, Belarbi, Naujoks, Bannis, De Mooij, Omgba.
PSV Onder 19: Delanghe; Puts, De Schutter, Vos, Oppegard; Doudah, Matuta, Geelmuyden; Thomas, Van Duivenbooden, Antonisse.

Wissels
Feyenoord Onder 19: Owusu, Oulad M’Hand, Koorevaar, Van der Zeeuw, Ben-David dos Santos, Zitman, Yates.
PSV Onder 19: Oetoehganal, Rais, Zechiel, Oskam.

Gerelateerd nieuws
278 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 106 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73434 leden - Op dit moment zijn 72 mensen actief, waarvan 32 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved