''Feyenoord niet zo kansloos als in thuiswedstrijd tegen AZ''

John Metgod blikte vrijdag bij Voetbal International alvast vooruit op de kraker van dit weekend, AZ – Feyenoord. Metgod werd met beiden clubs kampioen en schat de kansen van Feyenoord hoger in dan in het begin van het seizoen.

Metgod vindt dat Feyenoord uit moet kijken voor AZ. De blikvangers zijn natuurlijk de aanvallers Idrissi, Boadu en Stengs, maar Metgod vindt dat AZ meer is dan die drie: ‘’Die drie kunnen zo goed spelen omdat dat mogelijk wordt gemaakt door alle anderen in het veld. Het is echt een team. De rest lopen allemaal één of twee stapjes meer zodat de voorste drie de wedstrijd kunnen beslissen. Dat getuigt van een echt team.’’

Metgod denkt niet dat Feyenoord net zo kansloos zal zijn als in de thuiswedstrijd tegen AZ van eerder dit seizoen (0-3). ‘’Ik hoop niet dat het bij rust 0-0 staat en dat beiden teams in de tweede helft blij zijn met een gelijkspel en geen risico meer willen nemen. Ik wil graag een wedstrijd zien met hoog tempo, met strijd en goed voetbal.’’

De metamorfose die Feyenoord dit seizoen heeft ondergaan komt op het conto van Dick Advocaat vindt Metgod: ‘’Dick is geen trainer die kan denken over twee of drie jaar. Dick wil gewoon resultaat en hoe dat resultaat komt zal hem een zorg zijn. Als je resultaten behaald in het voetbal geeft dat zelfvertrouwen. Als je bijvoorbeeld de wedstrijd in de beker tegen Fortuna pakt (1-2), dan had Feyenoord qua spel de overwinning misschien niet verdiend. Maar ze winnen hem toch en dat is typerend voor een ploeg die succesvol wil zijn.’’