Slot: ''Dat ervaar je altijd als je tegen Feyenoord speelt''

vrijdag 7 februari 2020 00:12 80.640 keer bekeken 120 reacties Pro Shots

AZ - Feyenoord is aanstaande zondag een regelrechte topper en wie had dat enkele maanden geleden kunnen denken? Ook de trainer van AZ, Arne Slot, kijkt uit naar het affiche van zondag, vooral vanwege de vorm waarin zijn club verkeert. "Het gaat goed en er staat een geweldige wedstrijd op het programma."

De trainer ziet de wedstrijd als een echte kraker. "Ja, maar dat ervaar je altijd als je tegen Feyenoord speelt, want dat zijn mooie wedstrijden. We hebben er dit jaar al eentje in De Kuip gespeeld (0-3 winst - red.)", aldus Slot voor de camera van NHNieuws

De trainer ziet ook een verschil met hoe Feyenoord toen speelde en hoe het nu onder Advocaat speelt. "Wat je ziet is dat ze iets meer teruggetrokken spelen, iets compacter bij elkaar, er heel vaak dreigend in de counter uitkomen en ik vind ook dat ze in standaardsituaties regelmatig hun goals maken, al hebben ze er recentelijk ook weleens eentje tegengekregen. Je ziet wel dat ze met name wat dichter bij elkaar spelen en hun momenten zoeken om druk te zetten."

Feyenoord is uitstekend in vorm, maar Slot denkt niet dat AZ nu te maken krijgt met de op dit moment sterkste tegenstander in de Nederlandse competitie. "Er is een aantal goede clubs in de eredivisie, dus het zijn elke keer weer uitdagingen die er liggen. We hebben al heel veel goede tegenstanders tegenover ons gehad, niet in de laatste plaats in de Europa League. Ik merk aan onze spelers dat ze er ontzettend veel zin in hebben om het tegen zulk soort tegenstanders op te nemen omdat het ook voor die gasten steeds weer een uitdaging is."

Gerelateerd nieuws
120 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 30 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72120 leden - Op dit moment zijn 152 mensen actief, waarvan 49 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved