''Iets in het elftal geslopen dat Feyenoord bijna onoverwinnelijk maakt''

donderdag 6 februari 2020 19:09 74.145 keer bekeken 87 reacties Pro Shots

De afgelopen tijd gaat het er in de media vaak over of Feyenoord nou zoveel punten pakt omdat ze geluk hebben of niet. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam wordt voor de camera van Voetbal International 'heeft Dick een gouden pik?'gevraagd. "Dat rijmt, ik zal vragen of hij er een heeft."

"Ik weet niet of het alleen geluk is, het speelt natuurlijk wel een belangrijke rol, anders ben je niet zo'n lange serie ongeslagen. Je moet ook wel credits aan de trainer geven voor hoe hij het heeft omgedraaid. Twaalfde toen hij begon, nu derde, er is iets in het elftal geslopen dat Feyenoord bijna onoverwinnelijk maakt. De spelers beginnen er in te geloven en de tegenstander moet wel heel goed zijn om van dit Feyenoord te kunnen winnen. Als je dat in een ploeg weet te krijgen, die eigenlijk lamgeslagen was toen hij kwam, dan is dat wel een compliment waard."

Middenveld
Krabbendam denkt dat Orkun Kökçü zondag sowieso speelt, ook als alle middenvelders fit zijn. "Ze hebben het in De Kuip allemaal over het creëren van waarde op het veld en je ziet dat ze dat ook proberen met Senesi die is gehaald, met Sinisterra die doorbreekt. Kökçü is ook zo'n speler die op termijn kan worden verkocht en het geld kan Feyenoord weer goed gebruiken om de club en het elftal te versterken. Deze speler is ook gewoon goed en Advocaat is gek van hem, dus ik geloof niet dat Kökçü gaat sneuvelen. Dan zal het gaan tussen Fer en Toornstra. Al hangt het ook af van hoe fit iedereen is."

Arsenal, Real Betis Sevilla en Sevilla zouden verregaande interesse hebben om de middenvelder over te nemen, die dus volop in de belangstelling staat."Ook bij Feyenoord zelf: ze willen zijn contract openbreken en verlengen. Dat moet ook wel omdat er voor deze speler steeds meer belangstelling komt. Als dat verlengen dan niet lukt, de speler niet wil, dan is het wel een speler die de komende zomer om een transfer zou kunnen gaan vragen."

Bijlow
De goede vorm van keeper Justin Bijlow is opvallend. "Hij is er bijna negen maanden uitgeweest, maar als je dan ziet hoe rustig hij blijft tegen Heerenveen bijvoorbeeld, dan straalt hij toch vertrouwen en rust uit en dat is knap voor zo'n jonge keeper. Het is niet raar dat sommige mensen hem al als keeper noemen voor de selectie van het EK.  Zo snel kan het gaan als goede keepers schaars zijn. Als Bijlow zich blijft ontwikkelen zoals nu, dan is het een goede keeper voor de toekomst. Natuurlijk gaat hij nog fouten maken, dat hoort erbij."

AZ - Feyenoord
Thuis verloren de Rotterdammers kansloos met 0-3 van de Alkmaarders. Krabbendam wijt dat aan de vrijheid die de spelers van AZ kregen van Feyenoord, zo liet Steven Berghuis regelmatig zijn man lopen. "Als je wel in duel komt en wel gewoon scherp bent en wel meeloopt met je tegenstander, dan heeft Feyenoord natuurlijk ook wapens in zo'n wedstrijd. Zeker bij AZ uit komen ze vaak wel aardig voor de dag. Een ander voordeel is dat je tegen die ploeg altijd de ruimte krijgt om te voetballen. Als je met Özyakup en Kökçü speelt kan je tussen de linies komen, dan heb je voorin Jørgensen, de snelheid van Sinisterra en Berghuis die wat kan forceren. Achterin heeft Feyenoord zich getoond als een ploeg die redelijk stabiel is. AZ heeft deze wedstrijd niet zomaar gewonnen en als Feyenoord wint kun je weer kijken naar plek twee. Het gaat allemaal om instelling."

Gerelateerd nieuws
87 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72151 leden - Op dit moment zijn 726 mensen actief, waarvan 237 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved