Özyakup: ''Er zit voetbal in deze ploeg én teamgeest''

woensdag 5 februari 2020 14:41 100.115 keer bekeken 194 reacties Pro Shots

Oguzhan Özyakup voetbalde in de eerste helft tegen FC Emmen alsof hij al jaren bij Feyenoord speelt. De middenvelder voelde zich dan ook al bij binnenkomst thuis bij de Rotterdammers. "Als voetballer hou ik van korte combinaties, één keer raken, doorbewegen."

"Nou, in het uurtje dat ik heb gespeeld, kon ik mijn ei op dat vlak al snel kwijt. Er zijn zat spelers bij Feyenoord die daar ook wel van zijn, dus dit belooft wat voor de toekomst. Er zit voetbal in deze ploeg én teamgeest", zo vertelt Özyakup in Voetbal International. "Van een afstand kreeg ik al snel het idee dat ik niet bij een moeilijke club terecht zou komen, tenminste, als het gaat om de selectie. Als je kijkt naar de leeftijdsopbouw en de cultuur in de groep, voorzag ik geen problemen. Dat is allemaal precies zo uitgekomen."

Voorlopig speelt de middenvelder een half jaar op huurbasis voor Feyenoord. Wat zijn de plannen voor daarna? "Die zijn er niet echt. Ik denk er niet over na, wat heeft het voor zin? Eerst hier maar eens het geluk en plezier terugvinden, lekker voetballen met rust aan mijn hoofd. Om hier te spelen, hebben we moeten puzzelen. Ik heb wat laten vallen, ja, qua geld, alleen is dat voor mij niet het belangrijkste. Ik heb altijd een goed contract kunnen tekenen, dus daarover maak ik me geen zorgen. Het gaat om gevoel."

"Toen ik voor het eerst naar 1908 reed, het trainingscomplex van Feyenoord, kreeg ik weer die kriebels. Gewoon lekker trainen, voorbereiden op een wedstrijd en niet het gevoel van: Oh, de trainer is ontslagen, de voorzitter is opgestapt. Zulke zaken maken een speler moe en ik heb er de laatste jaren te veel van meegemaakt. Het gaat nu eindelijk weer over voetbal."

Gerelateerd nieuws
194 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 57 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72109 leden - Op dit moment zijn 38 mensen actief, waarvan 37 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved