Documentaire 'Op de kiek met de cup' lovend ontvangen

maandag 3 februari 2020 21:05 29.905 keer bekeken 35 reacties Pro Shots

Gisteren werd de documentaire 'Op de kiek met cup' uitgezonden bij het programma Andere tijden sport en zowel kijkers als critici waren diep onder de indruk. Het programma werd door 375.000 mensen bekeken, maar is nog steeds terug te kijken op uitzending gemist.

Op 6 mei is het precies vijftig jaar geleden dat Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europ Cup 1 won, maar de documentaire werd gisteren dus al uitgezonden. Journalist Iwan van Duren raadt de mensen aan om de unieke beelden niet te missen.

"We zien beelden van de speciale Feyenoordtrein. Er wordt verteld over Feyenoordliederen die door de megafoons van de buitenlandse stations klinken. Een leraar Duits die wat jongens uit zijn klas meeneemt naar Milaan. Onderweg slapen ze samen in hooibergen. Anno 2020 zou het minimaal een amber alert opleveren. De soldaten die destijds het land niet uit mochten en toch stiekem gingen. De jenever en de whisky die werden uitgewisseld bij het gezamenlijke feest met de Schotten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal."

"Dit mozaïek samengesteld uit polaroids zal moeilijk te overtreffen zijn. Het einde van de uitzending is even lullig als prachtig. Maakt u zich geen zorgen, we zullen het niet verraden. Want met 375 duizend kijkers werd dit pareltje echt tekortgedaan, dringend kijkadvies dus."

Kijk hier de uitzending terug

Gerelateerd nieuws
35 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 17 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73601 leden - Op dit moment zijn 1018 mensen actief, waarvan 237 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved