Documentaire 'Op de kiek met de cup' lovend ontvangen

Documentaire 'Op de kiek met de cup' lovend ontvangen

Gisteren werd de documentaire 'Op de kiek met cup' uitgezonden bij het programma Andere tijden sport en zowel kijkers als critici waren diep onder de indruk. Het programma werd door 375.000 mensen bekeken, maar is nog steeds terug te kijken op uitzending gemist.

Op 6 mei is het precies vijftig jaar geleden dat Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europ Cup 1 won, maar de documentaire werd gisteren dus al uitgezonden. Journalist Iwan van Duren raadt de mensen aan om de unieke beelden niet te missen.

"We zien beelden van de speciale Feyenoordtrein. Er wordt verteld over Feyenoordliederen die door de megafoons van de buitenlandse stations klinken. Een leraar Duits die wat jongens uit zijn klas meeneemt naar Milaan. Onderweg slapen ze samen in hooibergen. Anno 2020 zou het minimaal een amber alert opleveren. De soldaten die destijds het land niet uit mochten en toch stiekem gingen. De jenever en de whisky die werden uitgewisseld bij het gezamenlijke feest met de Schotten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal."

"Dit mozaïek samengesteld uit polaroids zal moeilijk te overtreffen zijn. Het einde van de uitzending is even lullig als prachtig. Maakt u zich geen zorgen, we zullen het niet verraden. Want met 375 duizend kijkers werd dit pareltje echt tekortgedaan, dringend kijkadvies dus."

Kijk hier de uitzending terug

Lees meer over
Premier League International Cup
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties