Özyakup: ''Zo mooi als een heel elftal blij voor je is''

maandag 3 februari 2020 01:50 69.315 keer bekeken 73 reacties Pro Shots

Oguzhan Özyakup maakte een droomdebuut voor Feyenoord, niet alleen door zijn goede spel, maar ook omdat hij met zijn vroege doelpunt een record brak: nooit eerder was een debutant bij Feyenoord zo snel met het maken van zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers. "Wel geweldig, hè? Er werd van alles in mijn oren geschreeuwd. Zo mooi als een heel elftal blij voor je is."

De wissel van Özyakup na ruim een uur spelen was op eigen verzoek, en uit voorzorg, omdat hij wilde voorkomen dat hij zijn hamstring zou verrekken. "Ik heb heel veel gereisd, van Istanbul naar Izmir, daarna met het vliegtuig terug, vervolgens naar Nederland gevlogen, twee keer trainen met Feyenoord, weinig kunnen slapen." 

Los van het spel en de resultaten lijkt Feyenoord voor de buitenwacht een hecht team. Özyakup beaamt dat in De Telegraaf. "Ik vond het vanaf het eerste moment makkelijk om deze groep binnen te lopen. Eigenlijk voelde alles vanaf het eerste moment goed bij Feyenoord en in Nederland."

Want in Nederland wachtte zijn familie. "Ik vond het heerlijk om weer in het ouderlijk huis te zijn, ’s morgens weer met mijn ouders te ontbijten na zoveel jaar. Ik wilde er in de wedstrijd voor iedereen en ook voor mijzelf wat moois van maken." Zijn familie zat eergisteren ook genietend in De Kuip, zeker na zijn vroege doelpunt. De middenvelder vormde na het scoren daarom ook een hartje met zijn handen. "Voor mijn moeder. Ik ben na twaalf jaar weer echt thuis en ze was nog jarig ook op de dag van de wedstrijd, maar ik had zelf vooral een gevoel van opluchting. Dit voelt zo fantastisch.” 

De basisplaats voor Özyakup kwam uitzonderlijk snel, maar dat pakte meer dan goed uit. "Je moet ook kijken naar hoe het elftal de afgelopen negen wedstrijden heeft gepresteerd. De jongens hadden met elkaar een mooie reeks neergezet. Dan kom ik er opeens bij als nieuwe speler. Dan is het extra mooi als je zo vroeg al scoort."

Gerelateerd nieuws
73 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72180 leden - Op dit moment zijn 512 mensen actief, waarvan 136 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved