''Feyenoord heeft veel behoefte aan duidelijkheid''

''Feyenoord heeft veel behoefte aan duidelijkheid''

Feyenoord heeft het weer aardig op de rit en dat moet ook zo blijven. Volgens Emile Schelvis moeten de Rotterdammers naar de toekomst kijken en de analist ziet in de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen daar een uistekende man voor. Liverpool FC moet in de manier van spelen en tactiek een voorbeeld zijn.

"Ik zit wel eens naar Liverpool te kijken en dan zou je zeggen: die zijn onaantastbaar. Maar die krijgen ook enorm veel kansen tegen, tegen bijvoorbeeld Southampton. Maar die winnen die wedstrijden wel gewoon allemaal. Natuurlijk spelen daar Mo Salah, Georgino Wijnaldum en Virgil van Dijk. Je moet Feyenoord in dat perspectief ook drie à vier klasses lager inschalen.''

''Maar het idee van voetbal is: vleugelverdedigers die op moeten kunnen komen, een vast blok van twee spelers die vooral verdedigend zijn, een heel sterke keeper (en die begint Feyenoord te krijgen) en een centrale man op het middenveld met de punt naar achter,'' vervolgt Schelvis in gesprek met RTV Rijnmond. ''Dat is Fer bij Feyenoord en bij Liverpool is dat Fabinho of Henderson.''

''Je hebt dienende middenvelders die veel bij de spitsen komen, maar vooral de drie aanvallers moeten het verschil maken. Dat idee van voetbal en hoe een club positioneel voetbalt, zou een handvat kunnen zijn voor Frank Arnesen richting de jeugdopleiding en de scouting. Daar kan je de komende jaren mee vooruit en Feyenoord heeft gewoon veel behoefte aan die duidelijkheid."

Lees meer over
Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties