"Gezien waar Feyenoord stond is de derde plek een wonder"

"Gezien waar Feyenoord stond is de derde plek een wonder"

Martijn Krabbendam blikt bij Voetbal International terug op de 3-0 overwinning van Feyenoord zaterdagavond op FC Emmen. De Feyenoord-watcher stelt dat het een wonder is waar de Rotterdamse club nu staat, gezien waar ze vandaan komen, op de ranglijst.

‘’Özyakup speelde vooral de eerste helft ontzettend goed. Met zijn goal werd hij natuurlijk ook de snelst scorende debutant voor Feyenoord ooit. Maar als je vooral kijkt hoe hij speelde, hoe hij tussen de linies beweegt en zijn passes, dan zie je wel meteen dat hij echt voetbal brengt bij Feyenoord’’, aldus Krabbendam.

De journalist gaat verder. ‘’Özyakup is natuurlijk niet voor niets aanvoerder geweest van Besiktas, kampioen geworden daar, Champions League gespeeld. Toch is het dan fijn dat je dat ook zelf te zien krijgt. Na 62 minuten haalde Advocaat hem naar de kant om hem wat rust te geven. Ik ben echt benieuwd wat Dick de komende weken gaat doen omdat er nu echt een middenvelder bij is gekomen die Feyenoord beter maakt.’’

Feyenoord begon de tweede helft zwak en daarom was de goal van Nicolai Jørgensen hard nodig. Krabbendam zegt: ‘’Feyenoord is eigenlijk nooit in de problemen geweest. Emmen had natuurlijk wel veel de bal en speelde goed voetbal, maar je had nooit echt het idee dat Feyenoord in de problemen zou komen tegen dit Emmen.’’

“Volgende week is AZ de tegenstander en dat is een van de best voetballende ploegen van Nederland op dit moment. Daarom kan je er wel vanuit gaan dat AZ volgende week veel de bal zal hebben. Maar dat is voor Feyenoord helemaal geen vervelende uitgangspositie, want ze hebben het vermogen om snel om te schakelen en dan kunnen ze gevaarlijk zijn. Het is natuurlijk niet zonder reden dat ze in de competitie nu al tien wedstrijden op rij ongeslagen zijn”, zegt de Feyenoord-watcher.

“Nu staat Feyenoord derde met volgende week dus AZ op het programma. Mochten ze daar winnen wordt het gat weer kleiner en dan weet je niet hoe het nog kan lopen dit seizoen. Maar dat ze nu al derde staan is natuurlijk wel een klein wonder te noemen’’, sluit Krabbendam af.

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties