''Bij elke transfer kind van de rekening, uiteindelijk valt het mee''

donderdag 30 januari 2020 01:19 135.325 keer bekeken 230 reacties Pro Shots

Oguzhan Özyakup is vanaf gisteren minstens voor een half jaar Feyenoorder. Het aantrekken van de middenvelder geeft trainer Dick Advocaat meer mogelijkheden op het middenveld. Feyenoord watcher Mikos Gouka denkt dat Feyenoord een versterking binnen heeft gehaald. "Voor de eredivisie is dat wel een topspeler."

"45 interlands, 27 jaar, heel veel ervaring natuurlijk, een prima techniek. Als hij fit is, over drie maanden zijn we al klaar (in de eredivisie - red.), dan is dat de extra optie die Advocaat zo graag wilde", vertelt Gouka bij het programma Voetbalpraat. Ook Advocaat is tevreden met de aanwinst. "Hij wilde sowieso een middenvelder hebben, maar hij wist niet zeker of hij een defensieve middenvelder wilde hebben, omdat Fer kwakkelt en er een keertje uitligt, of meer creativiteit op zijn middenveld. Nu lijkt het meer creativiteit te zijn. Kökçü heeft dat natuurlijk ook wel, dat is een speler die niet zo snel zijn plek zal verliezen."

Toornstra kan wel eens op de bank belanden. "Toornstra was wat meer met horten en stoten, maar die heeft de laatste weken wel een paar belangrijke momenten gehad. Tapia is de stand-in van Fer, Özyakup moet concurreren met die andere twee middenvelders.'' Dat de nieuwe middenvelder zomaar basisspeler gaat worden is nog geen zekerheidje. "Ik zie 'm wel spelen, maar Toornstra is eigenlijk bij elke transfer het kind van de rekening en uiteindelijk valt het wel mee. Voor alle spelers die er kwamen zou hij er dan uitmoeten en dan recht hij de rug weer."

Liever voorronde Champions League of bekerwinst?
Ook werd er nog besproken of Feyenoord wellicht beter de beker zou kunnen winnen dan tweede te worden in de competitie, iets dat opeens niet meer onmogelijk lijkt. De beker winnen is directe plaatsing voor de Europa League poulefase, een tweede plaats zorgt voor deelname voorronde Champions League, maar dan raak je de directe plaatsing voor de poulefase Europa League gelijk kwijt en kun je overal naast grijpen. "Natuurlijk gaan ze voor de tweede plek: al heb je maar 20% kans om die extra miljoenen van de Champions League te pakken", aldus tafelgast en commentator Mark van Rijswijk.  

Gerelateerd nieuws
230 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 61 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72607 leden - Op dit moment zijn 701 mensen actief, waarvan 207 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved