''Op sportief vlak is de zon doorgebroken''

''Op sportief vlak is de zon doorgebroken''

Feyenoord staat momenteel derde en dat is allemaal te danken aan Dick Advocaat. De trainer heeft sinds zijn komst duidelijkheid gecreëerd en de spelers weer hun zelfvertrouwen teruggegeven. Het voetbal is nog niet altijd om over naar huis te schrijven, maar volgens het Algemeen Dagblad is de zon doorgebroken op sportief vlak.

''Vertrouwen in eigen kunnen, geen paniek bij een achterstand, tactische mogelijkheden om iets te veranderen en steeds weer die veerkracht. Het is Feyenoord anno 2020. De voet op het gaspedaal en niet opgeven,'' is Feyenoord-watcher Mikos Gouka lovend over de Rotterdammers. Sinds Bert van Marwijk in 2000 is Advocaat de eerste Feyenoord-trainer zonder nederlaag in zijn eerste negen eredivisiewedstrijden.

Said Bakkati krijgt ook complimenten. Feyenoord was tegen sc Heerenveen, Fortuna Sittard en tegen Heracles Almelo trefzeker uit een corner. Daar is hard aan gewerkt de laatste periode. ''De tegenstanders leken jarenlang fluitend de corners van Feyenoord te verwerken. Te hoog, te laag, te hard. Zelden ging het goed. Maar Kökçü legt ze fraai neer en hoewel Feyenoord niet echt over een luchtmacht beschikt, is het in 2020 keer op keer raak.''

De grote vraag is wat het seizoen nog gaat brengen voor Feyenoord. De trainer kan straks weer keuzes maken in zijn opstelling. ''Als Bozeník straks sterk begint, krijgt Feyenoord mogelijkheden. Als de extra middenvelder er is, geldt hetzelfde. En Ridgeciano Haps en Edgar Ié komen er weer aan. Al is het voor hen een hels karwei om Malacia en Botteghin nog uit het elftal te spelen.''

Lees meer over
Ridgeciano Haps Eric Botteghin Tyrell Malacia sc Heerenveen Fortuna Sittard Dick Advocaat Van Marwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties