Berghuis: ''Een kleine omzetting kan zo'n groot verschil maken''

zaterdag 25 januari 2020 22:04 61.965 keer bekeken 59 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd in Almelo winnend af weten te sluiten. Na een erg zwakke helft kwam de ploeg na rust erg sterk de kleedkamer uit. Aanvoerder Steven Berghuis zag het verschil tussen de eerste en de tweede helft ook. 

"We hebben besloten om met de backs iets lager te gaan spelen. Die wilden we eerst hoog hebben en laten meedoen in het aanvalsspel", begint Berghuis in gesprek met FOX Sports. "Soms zit de wedstrijd een beetje dicht en komt wat je hebt getraind en besproken er niet helemaal uit. We kwamen er over de flanken niet uit, dus besluit je vanuit de as te komen. Een kleine omzetting kan zo'n groot verschil maken."

Later in de tweede helft scoorde Heracles de aansluitingstreffer, waardoor het in de slotfase toch nog spannend werd. "We waren niet bang, maar de marge was nog maar één. Dat was een vervelend moment. Hij maakt 'm weer geweldig af. Daar moeten we wel naar kijken. Ik denk dat zij onze verdedigende corner hebben geanalyseerd."

Over de tweede plek wil Berghuis het nog niet hebben. "We kijken naar ons spel. We winnen tot op heden goed. Soms is ons spel nog niet goed, vandaag in de tweede helft wel. Als we daarmee door kunnen gaan, kunnen we wedstrijden ook wat makkelijker winnen."

Gerelateerd nieuws
59 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 13 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72120 leden - Op dit moment zijn 389 mensen actief, waarvan 82 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved