Feyenoord O19 kan verder bouwen op ‘goede teamprestatie’

Feyenoord Onder 19 heeft ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Na de zege op eigen veld tegen FC Twente (5-1) volgde zaterdag een 0-2 zege op FC Utrecht Onder 19.

Het Onder 19-team van Feyenoord Academy begon voortvarend aan het duel met de Utrechters. De ploeg zette goed druk op de bal en beloonde zichzelf snel. Al binnen tien minuten schoot Naoufal Bannis vanaf de rechterkant van het zestienmetergebied de bal in de verre hoek: 0-1.

Na de openingstreffer liet Feyenoord Onder 19 het spel aan de thuisploeg. Vanuit de omschakeling probeerde de ploeg gevaarlijk te worden. Dit lukte een aantal keer aardig, maar het lukte niet de score voor rust te verdubbelen.

Bij de start van de tweede helft liet FC Utrecht Onder 19 zich zien. De thuisploeg werd een paar keer gevaarlijk, maar Tein Troost hield zijn team twee keer op de been. Feyenoord Onder 19 zette daarna, mede door de inbreng van een aantal verse krachten in de ploeg, aan. Bannis, Noah Naujoks en Quilindschy Hartman waren kansrijk, maar kregen de bal niet in het doel.

Na zeventig minuten lukte het Giuliany Lorenzo Ben-David dos Santos wel om de score te verdubbelen. Na een assits van Abdel Belarbi rondde de 16-jarige aanvaller keurig af: 0-2. Niet veel later leek ook Denzel Hall te scoren, maar zijn harde schot raakte de paal. Na negentig minuten stond er dus 0-2 op het scorebord, waardoor de ploeg van trainer Dirk Kuyt opnieuw won.

‘Dit was een heel goed teamprestatie,’ zei Kuyt na afloop. ‘Na de goede start van vorige week zagen we vandaag opnieuw een ploeg die voor elkaar wil knokken. We begonnen goed en scoorden snel. In de tweede helft kwamen we op 0-2, jammer dat de derde treffer daarna niet viel via Denzel. Dit is een prima resultaat, daar gaan we op verder bouwen.’

FC Utrecht Onder 19 - Feyenoord Onder 19 0-2
Scoreverloop:
9’ 0-1 Bannis
70’ 0-2 Ben-David dos Santos

Opstelling Feyenoord Onder 19: Troost; Hall, Valk, Hendriks, Hartman; Gündüz (66’ Owusu), De Mooij (81’ Knoll), Naujoks; Omgba (79’ Belarbi), Bannis, Ben-David dos Santos (81’ Oulad M’hand).