Gijp: ''Iedereen speelt beter dan jullie, zelfs Sittard''

zaterdag 25 januari 2020 02:42 97.235 keer bekeken 272 reacties Pro Shots

Zoals gebruikelijk blikte Veronica Inside weer terug op veel dat in de voetbalwereld was gebeurd, zo kwam ook het vertoonde spel van Feyenoord sinds het aantreden van Dick Advocaat aan bod. Analist Rene van der Gijp sprak duidelijke taal. "Eerlijk is eerlijk: het is hartstikke leuk met dat Feyenoord, maar je moet echt beter gaan spelen."

Gijp heeft het onder andere over de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Je kunt wel zeggen 'we halen die punten', maar dat houd je niet lang vol he, met dit spel. Je had er ook uit kunnen gaan als die wedstrijd door was gegaan. Iedereen speelt beter dan jullie, zelfs Sittard", zo vertelt de analist aan tafelgast Jan Boskamp. Boskamp zelf zag wel waar de problemen begonnen in de bekerwedstrijd tegen Fortuna. "Ze gingen uit hun positie lopen en dan heb je het zitten. Ze moeten in hun positie spelen en Dickie wordt er gek van als ze dat niet doen."

Ook Leroy Fer kreeg er van langs van Gijp. "Zo'n jongen als Fer, die is bijna dertig en ik snap niet dat hij nu nog niet doorheeft dat elke keer als hij met die bal gaat lopen, dat hij 'm dan kwijt is. Dan denk ik 'joh, doe het niet meer, ga niet met die bal lopen, speel hem af.'" Boskamp is het eens met die conclusie. "Je hebt Kokcu lopen, daar moet die bal naartoe, maar dat ventje kan het niet alleen. Dan gaan ze (de tegenstander - red.) 'm afschermen zodat hij niet meer aanspeelbaar is. Andere mensen moeten dan een oplossing zoeken en dat is toch nog een beetje moeilijk. Berghuis doet het ook niet."

Boskamp is wel te spreken over de resultaten die Feyenoord behaalt onder Dick Advocaat. "Dat is echt goed gedaan van Dickie. Geloof me: als je ze met dat materiaal zo laat voetballen, zoals hij het wil, dan weet je dat je punten gaat pakken. Je gaat geen wereldpartij zien, maar Dickie zet ze neer en van daaruit voetballen ze en daarom pakken ze punten." De vraag is of Advocaat nog een seizoen langer doorgaat bij de Rotterdammers. "Ik denk dat als hij mee gaat doen voor de prijzen wel, maar als hij er geen spelers bij krijgt, dan niet." Gijp denkt dat prijzen er niet echt meer inzitten, Boskamp is het daar uiteraard niet mee eens. "Er zitten elke week 50.000 man, ik zit daar altijd met je zoon: ik wil nog wel eens een keer een titeltje meemaken voordat ik ga wiebelen."

Ook Johan Derksen hoopt dat Advocaat er nog een jaartje aan vastplakt bij Feyenoord, maar heeft ook zo zijn bedenkingen. "Ik vind dat Dick het fantastisch doet en ik zou het heel fijn vinden voor Dick, Het Legioen en de club als Dick nog een jaar bleef, maar Dick zit er wel erg voor Dick. Dick steekt geen klauw uit naar jeugdige talenten om die beter te maken, om iets te proberen waar Feyenoord in de toekomst wat aan heeft. Dick wil nu succes en hij wil spelers kopen, maar misschien zitten er in de jeugd wel jongens die je nu een kans kan geven zodat die volgend seizoen door kunnen groeien, maar zo denkt Dick niet: Dick wil nu en ook alleen voor Dick en dat vind ik vrij flauw."

Gerelateerd nieuws
272 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 87 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72151 leden - Op dit moment zijn 657 mensen actief, waarvan 224 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved