''Ik hou van strijd, dat past denk ik bij Feyenoord''

''Ik hou van strijd, dat past denk ik bij Feyenoord''

Ilyas el Moussaoui van Feyenoord Onder 17 heeft woensdagmiddag in De Kuip zijn eerste profcontract getekend, dat zal ingaan op 1 juli 2020. De overeenkomst verbindt hem tot juli 2023 aan de club.

El Moussaoui maakte op veertienjarige leeftijd de overstap van NAC Breda naar Feyenoord. De centrumspits startte bij Feyenoord in Onder 15 en speelde vorig seizoen zijn wedstrijden ook al regelmatig in Onder 16. Vanaf het huidige seizoen maakt El Moussaoui onderdeel uit van Onder 17, waar hij met dertien doelpunten en één assist in veertien wedstrijden van grote waarde is. El Moussaoui werd ook al opgeroepen voor de nationale jeugdelftallen Oranje Onder 15 en 16 jaar.

Hoofd Feyenoord Academy Stanley Brard schoof woensdagmiddag aan in de Boardroom van De Kuip om het principeakkoord te ondertekenen. ‘We zijn heel blij dat we de komende jaren van het talent van Ilyas kunnen blijven genieten. Dit contract is een eerste, belangrijke stap en een signaal dat we geloven dat Ilyas zich de komende jaren bij ons door kan blijven ontwikkelen.’

El Moussaoui zelf glunderde van oor tot oor nadat hij tussen Brard en technisch directeur Frank Arnesen in zijn handtekening op papier had gezet. ‘Dit is prachtig. Nu ik in het stadion sta, besef ik dat ik hier ooit op het veld kan staan als ik hard blijf werken. Ik ben een spits die veel scoort, maar ook assists kan geven. Ik hou van strijd, dat past denk ik bij Feyenoord.’

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties