MATCHDAY! Fortuna Sittard - Feyenoord

MATCHDAY! Fortuna Sittard - Feyenoord

Kort na de eerste officiële wedstrijd in 2020 is het ook tijd voor de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe jaar. Voor Feyenoord betekent dat een reis naar Limburg, waar dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma staat. De aftrap is om 20:45 uur.

Fortuna Sittard en Feyenoord treffen elkaar in de achtste finales van het toernooi en de winnaar verzekert zich van een plek bij de laatste acht. Ook dit jaar levert de eindzege een ticket op voor de groepsfase van de Europa League, waarmee het belang van bekersucces nog maar eens onderstreept wordt.

Dat de beker de kortste weg is naar Europa, weet uiteraard ook Dick Advocaat. De ervaren coach haalde sinds zijn komst naar De Kuip al vaker aan dat Europees voetbal halen dé doelstelling is voor dit seizoen.

De volgende horde op de weg daar naartoe moet worden genomen in Sittard, waar Feyenoord eerder dit seizoen nog lelijk onderuit ging (4-2). Een ideale gelegenheid dus om revanche te nemen en bovendien de goede lijn van de laatste wedstrijden door te trekken. ‘Al moet het spel wel beter, laat dat duidelijk zijn,’ zei Advocaat zaterdagavond in De Kuip, waar zijn ploeg tegen sc Heerenveen de vierde overwinning op rij had geboekt. Mocht Feyenoord de wedstrijd tegen Fortuna Sittard winnen, dan wacht Heerenveen wellicht weer als tegenstander, ditmaal in een uitwedstrijd in de strijd om de beker: de Friezen spelen deze bekerronde thuis tegen Willem II, dat vorig seizoen de bekerfinale haalde.

Historie beker
1979 - 1980 Feyenoord - Fortuna Sittard 3-2 (Tweede ronde)
1983 - 1984 Feyenoord - Fortuna Sittard 1-0 (Bekerfinale)
1985 - 1986 Fortuna Sittard - Feyenoord 2-1 (Neutraal terrein, achtste finale)
2018 - 2019 Feyenoord - Fortuna Sittard 4-1 (Achtste finale)

Lees meer over
De Kuip Willem II sc Heerenveen Fortuna Sittard Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties