Offday voor Feyenoord O17, Van der Heijden op schot bij O16

Feyenoord Onder 17 is bijzonder slecht aan 2020 begonnen. Het team kroonde zich tot winterkampioen, maar is de kampioenspoule met een 7-3 nederlaag begonnen. Feyenoord Onder 16 had een betere start met een 2-4 zege. Délano van der Heijden maakte alle Feyenoord-goals. Alle jeugdverslagen vind je hier!

Complete offday Onder 17 in Utrecht
De overtuigende winterkampioen Feyenoord Onder 17 is het nieuwe jaar slecht begonnen. FC Utrecht was met 7-3 te sterk en dat terwijl Feyenoord in de eerste seizoenshelft slechts tien tegengoals incasseerde. Bij rust stond de thuisploeg al met 5-0 voor.

FC Utrecht Onder 17 liet Feyenoord komen en probeerde er zelf uit te komen in de omschakeling. Dat bleek een goede strijdwijze. Zo’n beetje elke doelpoging leverde een treffer op voor de thuisploeg.

Ondanks de kansloos ogende ruststand, probeerde Feyenoord er na rust nog het beste van te maken. In ruim tien minuten maakten de Rotterdammers drie treffers. Giuliany Ben-David dos Santos (twee keer) en Ilyas el Moussaoui leken het weer spannend te maken, maar de hoop op een spectaculaire comeback verdween al snel door een zesde Utrechtse treffer.

‘Dit was echt ongekend,’ reageerde trainer Melvin Boel na afloop. Zelf moest hij achter de boarding toekijken door een schorsing. ‘We speelden als elf individuen en hielden ons niet aan de afspraken. De jongens waren hier doodstil en ziek van. Om hen de ogen te laten openen, kun je beter zo’n wedstrijd hebben dan dat je een minuut voor tijd verliest.’

FC Utrecht Onder 17 – Feyenoord Onder 17 7-3
5’ 1-0
16’ 2-0
21’ 3-0
24’ 4-0
40’ 5-0
48’ 5-1 Ben-David dos Santos
50’ 5-2 El Moussaoui
52’ 5-3 Ben David dos Santos
53’ 6-3
70’ 7-3

Opstelling Feyenoord Onder 17: Remie, Van Veldhoven, Baars, Zouan (46’ Van der Veldt), Candelaria (65’ Tearr), Hartjes (46’ Deurloo), Benita, Bogarde (65’ Van Houwelingen), El Moussaoui, ‘t Zand (65’ Christoffel), Ben-Davis dos Santos.

Van der Heijden op schot voor winnend Onder 16
Een goed spelend Feyenoord Onder 16 heeft de uitwedstrijd bij FC Utrecht met 2-4 gewonnen. Délano van der Heijden maakte alle Rotterdamse treffers en zag er ook nog twee afgekeurd worden. Ondanks het goede spel van de ploeg van Dennis te Braak kwam Utrecht op voorsprong uit een knap uitgespeelde aanval. Met een rake vrije trap van Van der Heijden werd het 1-1 en na de pauze herhaalde hij dit kunstje voor de 1-2. Nadat de derde goal van de spits werd afgekeurd wegens dubieus buitenspel, werd het gelijk na een te korte terugspeelbal van Feyenoord. Op aangeven van de sterk spelende Omar Mohamedhoesein maakte Van der Heijden wel zijn derde en kort hierna gooide hij het duel op slot: 2-4.

FC Utrecht Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-4
7’ 1-0
15’ 1-1 Van der Heijden
53’ 1-2 Van der Heijden
55’ 2-2
62’ 2-3 Van der Heijden
69’ 2-4 Van der Heijden

Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Elmensdorp, Van Tol, Kleijn, Ket, Mohamedhoesein, Slory (71’ De Blok), Rais (75’ Zechiël), Van der Heijden, Milambo, Felicia (73’ Van Lunteren).

Onder 15 met veel moeite langs Alphense Boys
Feyenoord Onder 15 heeft op het eigen Varkenoord in een slordige wedstrijd gewonnen van de amateurs van Alphense Boys. Het team van Ulrich van Gobbel begon nog redelijk en zag de doelman van de bezoekers een paar keer goed in de weg staan. Aan de andere kant was het wel meteen raak bij de eerste gevaarlijke aanval. Feyenoord had vervolgens wel veel de bal, maar rondom het zestienmetergebied werd het steeds slordiger. Het werd wel voor rust nog 1-1. In een scrimmage liet de keeper de bal los, waarna Lugene Clarina scoorde. Diezelfde Clarinda zorgde na de pauze voor de beslissende actie. De voorzet uit zijn demarrage werd binnengewerkt door Mohammed Fuaad. Aan de andere kant kregen de bezoekers nog één goede kans, maar Feyenoord-keeper Tim Haksteeg stelde de zege veilig met een puike redding.

Feyenoord Onder 15 – Alphense Boys Onder 15 2-1
8’ 0-1
35’ 1-1 Clarinda
59’ 2-1 Fuaad

Opstelling Feyenoord Onder 15: Haksteeg, Raap, Giersthove, Plug, Breinburg, Van Ommeren (68’ Appiah), Clarinda, Oulad M’hand, Rust (69’ Sneijer), Zirkzee, Fuaad.

Overtuigend Onder 14 ruim langs PSV
Feyenoord Onder 14 heeft thuis gemakkelijk met 4-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van PSV. Toch was de eerste kans voor PSV, dat via de spits net naast schoot. Iets later knalde Furkan Ulutas vanaf de rand van het zestienmetergebied de 1-0 binnen. Vanaf de stip werd het 2-0 door Zepiqueno Redmond, die zelf na een knappe actie gevloerd werd. Nog voor de pauze schoot Thijs Kraaijeveld – die definitief is overkomen van Onder 13 – op de lat, waarna Ronaldo Hiwat de rebound benutte. In de tweede helft scoorde Hiwat nogmaals op aangeven van verdediger Ivanildo da Silva Mendes.

Feyenoord Onder 14 – PSV Onder 14 4-0
17’ 1-0 Ulutas
23’ 2-0 Redmond
29’ 3-0 Hiwat
54’ 4-0 Hiwat

Opstelling Feyenoord Onder 14: Husselin, De Ruijter, Ringeling, Da Silva Mendes, Moses, Diniz Lima, Hiwat, Kraaijeveld, Redmond, Ulutas, Janssen (50’ Roeland).

Gelijkspel terechte uitslag bij Feyenoord O13 – PSV O13

Feyenoord Onder 13 heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met PSV. Het werd 1-1 op Varkenoord in een wedstrijd waarin beide ploegen nauwelijks iets weggaven. Feyenoord had iets meer balbezit in de eerste helft, maar alleen PSV scoorde hierin. Een buitenspeler trok naar binnen en schoot raak vanaf een meter of twintig. Met het inbrengen van Kennedy Okere, Diego Rambocus en Kelvin Neijenhuis ging Feyenoord na de rust wat aanvallender spelen. Nadat de Eindhovense keeper een schot van Rambocus niet goed keerde, tikte Neijenhuis de 1-1 binnen.

Feyenoord Onder 13 – PSV Onder 13 1-1