Feyenoord bouwt onder Advocaat aan sterke (thuis)reeks

vrijdag 17 januari 2020 17:45 28.030 keer bekeken 72 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord hoopt dit weekend de onder Dick Advocaat ingezette lijn door te trekken. In aanloop naar de eerste Eredivisiewedstrijd van 2020, zaterdagavond thuis tegen sc Heerenveen, zetten we een aantal interessante feiten met betrekking tot Feyenoords hoofdtrainer op een rij.

Feyenoord is in de Eredivisie nog ongeslagen sinds de aanstelling van Dick Advocaat, eind oktober vorig jaar. Vijf van de duels onder de 72-jarige hoofdcoach werden gewonnen, twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Boekt Feyenoord zaterdag de vierde thuiszege op rij in de Eredivisie? Alle drie de thuiswedstrijden onder Advocaat leverden drie punten op. Feyenoord was te sterk voor RKC Waalwijk (3-2), PEC Zwolle (1-0) en PSV (3-1).

Met Advocaat aan het roer steeg Feyenoord van plek twaalf naar plek vijf op de ranglijst en werden zeventien punten verzameld. Alleen AZ (achttien) pakte meer punten sinds de komst van de ervaren Hagenaar.

Advocaat kan de eerste trainer worden sinds Bert van Marwijk die ongeslagen blijft in zijn eerste acht Eredivisieduels als hoofdcoach van Feyenoord. Tussen augustus en november 2000 werden onder Van Marwijk zeven duels gewonnen en eindigde een wedstrijd gelijk.

In de Eredivisie won Advocaat als trainer alleen vaker van RKC (elf keer) dan van sc Heerenveen (tien keer). Feyenoord zelf kan zaterdagavond voor de achtste achtereenvolgende keer ongeslagen blijven tegen de Friezen (W5-G2-V0).

Gerelateerd nieuws
72 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 23 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71857 leden - Op dit moment zijn 75 mensen actief, waarvan 32 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved