''Heel creatief zijn om zo'n speler naar De Kuip te krijgen''

donderdag 16 januari 2020 20:54 142.300 keer bekeken 187 reacties Pro Shots

Feyenoord toonde voor de winterstop dat de club, na het aanstellen van Dick Advocaat als trainer, sportief aan de beterende hand is. Bestuurlijk is er echter wel veel werk aan de winkel met een incomplete raad van commissarissen en onduidelijkheid over de toekomst van Sjaak Troost binnen Feyenoord. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam denkt dat de problemen zo 1-2-3 niet opgelost zijn. "Ik denk dat ze gewoon met elkaar in gesprek moeten, maar het zijn ook allemaal ego's he."

Troost zit voorlopig op het vinkentouw bij de VvF. "Ze wachten nog even met het bekendmaken van de namen die namens de VvF plaats gaan nemen in de RvC, ze hebben recht op twee posities in die raad. Daar nemen ze de tijd voor, dus voorlopig zal het nog wel even zo doorsudderen."

Advocaat
Sportief gaat het dus al enige tijd voor de wind bij Feyenoord, maar het is nog onduidelijk of Feyenoord ook volgend seizoen met Advocaat doorgaat. Het is zelfs nog onduidelijk of Advocaat dat zelf wel zou willen. Tijdens het trainingskamp in Marbella zijn wel de eerste oriënterende gesprekken gevoerd over dat onderwerp. "Ook de toekomst van Advocaat is ter sprake gekomen. Dat kan toch bijna niet anders als met z'n allen bij elkaar zit bij zo'n trainingskamp?" 

"Als Feyenoord verder wil gaan met Advocaat, dan is nu een goede window: je geeft de trainer een goede spits en een middenvelder en Feyenoord kan gaan presteren in de tweede seizoenshelft, dan geeft dat een trainer wel een goed gevoel. Voor Arnesen zou het goed zijn als hij zich kan concentreren op het werk dat hij moet gaan doen bij de opleiding en bij de scouting. Dan weet hij dat het eerste elftal al in goede handen is van een ervaren coach."

Arnesen
Arnesen gaat het de komende tijd sowieso erg druk krijgen. "Je gaat de komende zomer een hele nieuwe fase in, met aflopende contracten van spelers die al heel lang bij Feyenoord zitten, dus daardoor komt er ruimte in het salarisbudget. Je hebt dan de kans om nieuwe spelers te gaan halen. Welke spelers zijn dat? Misschien is daar wel een andere trainer voor nodig, dat is ook mogelijk."

Krabbendam verwacht de komende weken nog wel wat inkomende en uitgaande transfers, zo vertelt hij voor de camera van Voetbal International. "Ik denk dat Ayoub nog wel weggaat en dan moet er een middenvelder bijkomen, wat Advocaat graag wil. Als je naar het middenveld van Feyenoord kijkt, dan zit daar weinig scorend vermogen in. Ze hebben geloof ik zes goals gemaakt met z'n drieën." 

Jørgensen en Bozenik
Nicolai Jørgensen is vaker teruggekeerd van een blessure, begon dan veelbelovend en viel weer terug. Toch blijft Feyenoord vertrouwen houden in de spits. "Ze verwachten dat hij zijn ritme en zijn goals weer gaat vinden, maar er moet wel een spits achter. Op deze manier kun je als coach niet wisselen: Jørgensen gaat eruit en dan moet Sinisterra in de punt gaan spelen."

En dus blijft de interesse in de Slowaakse spits Robert Bozenik bestaan, zodat een spits ingebracht kan worden voor een spits.  Wat zijn de kwaliteiten van Bozenik? "Je krijgt het beeld van een jonge speler die in eerste instantie een balvaste spits is, goed mee te combineren, maar waar het scorend vermogen wat achterliep. Dat heeft hij nu ook opgepikt met vier goals in acht interlands. Het is een talentvolle jongen. Hij is nu misschien 3, 4, 5 miljoen waard en dat kan Feyenoord niet betalen. Dan moeten ze heel creatief zijn om zo'n speler naar De Kuip te krijgen."

Gerelateerd nieuws
187 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 80 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73943 leden - Op dit moment zijn 928 mensen actief, waarvan 264 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved