KNVB wil Champions League-finale in Rotterdam

KNVB wil Champions League-finale in Rotterdam

De plannen rondom Feyenoord City zijn nog lang niet definitief. Of de Rotterdamse club een nieuw stadion gaat bouwen moet de komende maanden duidelijk worden. De KNVB heeft de hoop uitgesproken over zes jaar de finale van de Champions League te organiseren in het nieuwe stadion van Feyenoord.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. Het nieuwe stadion van Feyenoord moet dan wel aan de eisen van de UEFA voldoen. Een capaciteit van meer dan 63.000 toeschouwers is noodzakelijk. Volgens secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB is de organisatie van die finale dan ook ''een heel ambitieus plan waar een heel goed bidbook voor nodig is bij de UEFA.''

De KNVB heeft de ambitie uitgesproken om belangrijke internationale voetbaltoernooien/evenementen te organiseren in de komende jaren. De voetbalbond mikt onder meer op het EK 2022 zaalvoetbal. De Champions League-finale voor vrouwen en als klapper de Champions League finale voor mannen in Rotterdam.

Lees meer over
Jan de Jong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties