'Feyenoord heeft op de achtergrond investeerder klaarstaan'

maandag 13 januari 2020 16:17 172.005 keer bekeken 231 reacties Pro Shots

Het is zelden rustig rondom Feyenoord: Kenneth Vermeer staat op het punt om transfervrij te verhuizen naar de MLS-club LA Galaxy, met Robert Bozenik staat er een spits te trappelen om bij Feyenoord te beginnen en ondertussen ligt president-commissaris Toon van Bodegom onder vuur in de media. Genoeg te bespreken op Podcast Rijnmond dus. Hieronder een selectie van de gesprekken.

Onder andere Feyenoord watcher Sinclair Bischop was te gast, hij was erbij op het trainingskamp van de Rotterdammers. "Elk jaar gaat Feyenoord naar Marbella en ik heb wel vaker het gevoel gehad van 'nou, dit is een goed kamp, ze zijn dichter bij elkaar gekomen'. De eerste wedstrijd na de winterstop ging het dan prompt mis. Je kunt er heel moeilijk iets over zeggen. Wat je wel zag was een leuke groep, een gretige groep, om Dick Advocaat aan het werk te zien is mooi." Bisschop herhaalt dat de incomplete groep op Marbella een pijnpunt blijft. "Er speelt op dit moment, zes dagen voor de hervatting, nog veel teveel. Gaat Vermeer nog weg? Wordt Wouter Burger nog verhuurd? Gaat Ayoub nog weg? Komt er een nieuwe spits? Als je eerlijk bent is Feyenoord nog niet zo ver als ze zouden willen."

Sjaak Troost
Woensdag wordt bekend of Sjaak Troost terugkeert in de RvC. "Zelf denkt en vindt hij van wel. Het is ook van tevoren afgeproken. Alleen: die Vrienden van Feyenoord, die hem in de RvC hebben neergezet, die willen hem niet meer terug laten keren. Zij zeggen: 'we vinden het raar als  hij zijn eigen beleid van het afgelopen half jaar mede moet beoordelen'. Dus dat is wel een heet hangijzer. Bij die RvC, waar ook Van Drie onlangs is vertrokken, zijn nog wel twee vacatures beschikbaar."

Nieuwjaarsspeech
Morgen zal Mark Koevermans de traditionele nieuwjaarsspeech gaan geven, juist nu Toon van Bodegom onder vuur ligt na een artikel in de NRC. "De moraal van dat verhaal is dat hij met een machtsovername bezig is en eigenlijk een beetje een charlatan is. Van Bodegom is op de achtergrond bezig om het weer rustig te krijgen. Feyenoord wil het liefst op korte termijn die VvF uitkopen, daar staat nog een bedrag open van rond de 27 miljoen euro. De Vvf hebben Feyenoord ooit gered om in de zomer met een investeerder verder te gaan. Van Bodegom schermde daar de laatste tijd al mee."

"Eerst was er dat verhaal dat er eventueel een Amerikaanse investeerder in zou stappen. Wij weten, bij Rijnmond, dat Feyenoord inderdaad op de achtergrond een investeerder klaar heeft staan, maar die wil pas instappen als de VvF zijn uitgekocht. Toen die VvF ooit aan de macht kwamen, in 2010, werd bijvoorbeeld de afspraak gemaakt dat als zij ooit hun aandelen weer afstaan, dat het dan minimaal drie jaar moet duren voordat die weer worden doorverkocht. Wil Feyenoord vooruit dan zullen ze samen met de VvF een oplossing moeten vinden."

VvF
De VvF moeten dus uitgekocht worden, maar Feyenoord moet dan eerst aan die 27 miljoen zien te komen. "Dan moeten ze een heel lucratieve transferzomer gaan maken en moet je er misschien al aan gaan denken om Senesi te gaan verkopen voor 10/15 miljoen euro als die een goed half jaar draait. Of Kokcu. Aan de andere kant: als je die transfers doet, de buitenlandse investeerder krijgt gelijk de aandelen, dan kun je wel weer gelijk zaken doen."

Dan koopt die investeerder de VvF toch gewoon uit? "Dat mag dan weer niet, dat moet van eigen geld zijn. Er zitten allemaal constructies in, plus natuurlijk het feit dat het drie jaar moet duren. Het verhaal gaat dat die VvF helemaal geen haast hebben om van die aandelen af te komen."

Gerelateerd nieuws
231 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 84 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73436 leden - Op dit moment zijn 40 mensen actief, waarvan 28 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved