Berghuis: ''Elke keer probeer je je grenzen te verleggen''

vrijdag 10 januari 2020 16:26 29.180 keer bekeken 42 reacties Pro Shots

Steven Berghuis heeft zich bij Feyenoord ontwikkeld tot de belangrijkste speler en is inmiddels ook de aanvoerder. De vleugelflitser lijkt uitgegroeid tot boegbeeld en meest toonaangevende speler bij de Rotterdammers. "Zo zie ik het zelf niet. Natuurlijk zet je stappen in de jaren dat je hier zit."

"Zo hoort dat ook: elke keer probeer je je grenzen te verleggen. Dat ik nu aanvoerder van Feyenoord ben is iets dat me heel trots maakt. Een jongen uit Apeldoorn, die als kleine jongen op voetbal ging, is nu aanvoerder van Feyenoord. Ik probeer dat zo goed mogelijk in te vullen, maar op het veld verandert dat niets."

Tevens pakt Feyenoord onder Dick Advocaat met dezelfde spelers veel meer punten dan onder Jaap Stam. Wat is er veranderd? "Moeilijk te zeggen, moeilijk om uit te leggen. Ik denk dat het vertrouwen een beetje terug is gekomen. Toen Dick kwam wonnen we uit bij VVV en thuis stonden we binnen een kwartier met 0-2 achter tegen RKC, dat moet je ook niet vergeten."

"Dat draaien we nog wel om, terwijl we onder de vorige trainer ook gewoon kansen hadden om te winnen en dat lukte dan steeds niet en het vertrouwen werd steeds minder. Nu gaat het vertrouwen steeds meer omhoog en dat is toch een dunne lijn", zo vertelt Berghuis voor de camera van RTV Rijnmond. "We hebben toch wel een groep die het van hard werken moet hebben, de instelling, de drive. Dat is toch wel iets waar deze trainer erg op hamert." 

Gerelateerd nieuws
42 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 18 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72607 leden - Op dit moment zijn 750 mensen actief, waarvan 198 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved