Toornstra: ''Dan is die 6-2 niet meer dan een incident''

zaterdag 4 januari 2020 15:37 102.415 keer bekeken 175 reacties Pro Shots

Voor Feyenoord was 2019 geen mooi jaar om op terug te blikken. Dat geldt ook voor Jens Toornstra. "De afgelopen maanden waren zeker niet het hoogtepunt uit mijn carrière", zegt de middenvelder in een interview met het Algemeen Dagblad.

"We hebben eigenlijk nooit echt een rol van betekenis gespeeld. Feyenoord niet en ikzelf ook niet. En dan was er ook nog een enkelblessure die mij acht weken aan de kant hield. Terwijl ik eerder nooit echt geblesseerd was geweest. Nee, 2019 was geen topjaar. Al sloten we gelukkig wel goed af. Mijn winnende goal uit tegen FC Utrecht in de laatste wedstrijd, ging er wel heel lekker in."

6-2

Als er toch een hoogtepunt uit 2019 genoemd moet worden, komt al snel de 6-2 overwinning op Ajax ter sprake. Jens Toornstra was die middag een van de uitblinkers. Toch ging hij de afgelopen tijd niet in op aanvragen om terug te blikken op die wedstrijd. "Dan was ik uitgebreid over die 6-2 gaan praten, terwijl we daarna door Ajax werden uitgeschakeld in de beker en we dit seizoen met 4-0 werden afgedroogd in de Arena. Dan is die 6-2 niet meer dan een incident, vind ik."

"We speelden die middag puur op de counter", antwoordt Toornstra op de vraag waarom hij in topwedstrijden vaak beter speelt dan tegen 'de kleintjes'. "Er ontstonden overal op het veld enorme ruimtes. In dergelijke wedstrijden heb ik vaak een behoorlijk aandeel. Het past bij mijn kwaliteiten. Feyenoord is vaak beter dan de tegenstander. Misschien kom ik niet altijd tot mijn recht in wedstrijden waarin we veel meer de bal hebben. Als we niet per se het spel moeten maken en we iets meer terug kunnen zakken, ben ik gevaarlijker. En Feyenoord vaak ook."

Het roept de vraag op waarom Feyenoord de speelwijze daar niet op aanpast. "Daar hebben we het in de spelersgroep ook wel eens over. Maar als je in De Kuip speelt tegen pakweg PEC Zwolle of VVV, dan moet je het publiek erachter krijgen. Dan is inzakken gewoon lastig. Die ploegen pakken ook het initiatief niet als ze naar Rotterdam komen."

Dick Advocaat

Onder Dick Advocaat is er wel iets veranderd in de speelwijze van Feyenoord. "De middenvelders moeten dicht bij elkaar spelen en er moet altijd een bepaald aantal spelers achter de bal blijven als we in de aanval zijn. We denken sinds zijn komst meer verdedigend." Het verschil met Jaap Stam is groot volgens Toornstra. "Hij bewaart een bepaalde afstand tot de spelers. Volgens mij werkt dat goed bij ons. Hij heeft heel andere inzichten. Daar moet je als speler even aan wennen, maar het gaat beter met Feyenoord. Qua resultaten en qua spel."

 

Gerelateerd nieuws
175 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 40 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71857 leden - Op dit moment zijn 852 mensen actief, waarvan 225 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved