''Altijd geweten dat ik dit kon, maar je moet wel kansen krijgen''

vrijdag 3 januari 2020 17:23 136.255 keer bekeken 324 reacties Pro Shots

Luis Sinisterra kende een moeizaam eerste seizoen bij Feyenoord, maar die tijd lijkt ver achter ons te liggen. De vleugelflitser is niet meer weg te denken uit de basis bij de Rotterdammers. Sinisterra over vorig seizoen: "Mijn dagen waren overzichtelijk: trainen, naar huis, skypen met familie, videospelletje spelen, misschien nóg een keer skypen, slapen en opnieuw trainen."

"De club kan ik niks verwijten, de trainers, mijn medespelers; ze hebben allemaal hun best gedaan. Het was ook niet zo dat ik heimwee had, maar het leven is gewoon minder leuk als je niet speelt", zo vertelt Sinisterra aan Voetbal International. "Ik ben gelukkig, want ik speel. Zo simpel zit de wereld van een voetballer in elkaar. Als je belangrijk kunt zijn, als je scoort, als je speelt, heb je weinig anders te wensen. In een jaar tijd is mijn situatie veranderd. Ik heb altijd geweten dat ik dit kon, maar je moet wel kansen krijgen. Daarop heb ik gewacht. Toen die kans kwam, pakte ik ’m. Oké, het klinkt simpeler dan het is. Natuurlijk heb ik wel moeten wennen aan Nederland, Feyenoord, aan het voetbal dat hier wordt gespeeld. Alleen wist ik dat ik het in me had, doordat ik al vrij vroeg zag dat het Nederlandse voetbal wel bij me past."

De inmiddels opgestapte Jaap Stam was uiteindelijk de trainer die aan de basis stond van Sinisterra's doorbraak in Nederland. "Stam zag het wel meteen in me zitten. Jaap is voor mij een belangrijk persoon geweest. Je bent in het leven altijd afhankelijk van kansen en hij gaf me die. Precies op het goede moment", aldus de Colombiaan. "Ik had dan ook echt moeite met zijn vertrek. Eindelijk een trainer die het in me zag zitten, ging-ie al na een paar maanden weg. Ik ben hem gewoon eeuwig dankbaar, hij heeft mij echt geholpen. Dankzij Jaap gingen alle deuren open. Ik hoop hem in de toekomst ooit weer een keer tegen te komen. Gelukkig ziet Dick Advocaat het ook in me zitten."

Noodgedwongen speelde Sinisterra afgelopen half jaar weleens in de spits. "Toen ik jong was, speelde ik weleens op die positie, maar de trainers in Colombia hebben me uiteindelijk aan de zijkant gezet. Daar kon ik volgens hen beter uit de voeten met mijn snelheid en individuele actie. Dus ik wist dat ik er kon spelen, maar het blijft een andere positie." In zijn nog prille carriere heeft Sinisterra nu spits, rechts- en linksbuiten gespeeld. "Nu ik al die posities heb gehad, durf ik nu wel te stellen dat linksbuiten mijn favoriete plek is."

Zonder wedstrijdritme mocht Sinisterra toch meedoen aan het WK voor de Onder-20, waar hij scoorde en assists verzorgde. "Later hoorde ik dat mensen in Rotterdam zich hadden afgevraagd of die Sinisterra bij Colombia Onder-20 dezelfde was als die bij Feyenoord onder contract stond. Ja dus. Achteraf heeft dat toernooi mij heel veel goed gedaan. Voor het eerst kregen mensen in Nederland het idee dat ik wel degelijk iets kon."

Het bleek een voorbode van zijn huidige topvorm. "Het gaat goed, dat is iets anders dan dat ik tevreden ben. Ik moet nog veel meer scoren, weet ik zelf ook. Ik kom vaak in de positie, alleen vind ik dat mijn statistieken beter zullen moeten. Die goals uit tegen FC Groningen en thuis tegen Rangers geven wel vertrouwen. Ze zijn een bevestiging dat het er wel in zit. Het verschil is dat het vertrouwen er nu is. Met mijn snelheid en kwaliteiten ben ik in staat in Nederland veel te scoren. Nog belangrijker worden voor Feyenoord en met Colombia de Copa América spelen; dat zijn mijn ambities voor 2020."

Gerelateerd nieuws
324 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 85 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71857 leden - Op dit moment zijn 60 mensen actief, waarvan 33 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved