Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

Het kalenderjaar 2019 zit er bijna op en dus is het tijd om terug te blikken. Voor Feyenoord was het vooral een hectisch jaar, met zowel hoogte- als dieptepunten. In dit laatste deel van het driedelige jaaroverzicht van FR12.nl komen de maanden september, oktober, november en december aan bod. Daarin onder andere het vertrek van Jaap Stam, het Europa League-avontuur van Feyenoord en de wederopstanding onder Dick Advocaat.

September

1 | Feyenoord boekt in Tilburg eerste competitiezege
Feyenoord heeft in de laatste Eredivisiewedstrijd voor de interlandbreak de eerste overwinning geboekt. Willem II werd in het eigen Koning Willem II Stadion met 0-1 verslagen. Steven Berghuis kroonde zich tot matchwinner met een benutte strafschop.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

2 | Done deal: Marcos Senesi is Feyenoorder
Feyenoord heeft de transfer van Marcos Senesi naar Rotterdam afgerond. De Argentijnse verdediger tekent in De Kuip een contract voor vier seizoenen – tot medio 2023 – en zal later vandaag aan de media worden gepresenteerd.

15 | Feyenoord wint van ADO na sterke eerste helft
Feyenoord heeft de eerste overwinning in De Kuip van het Eredivisieseizoen 2019-2020 te pakken. ADO Den Haag werd zondagmiddag met 3-2 verslagen. Het krachtsverschil was groter dan de uitslag doet vermoeden.

18 | Principeakkoord: Feyenoord verlengt contract Geertruida
Lutsharel Geertruida gaat zijn handtekening zetten onder een nieuw contract. Feyenoord heeft met de 19-jarige verdediger een principeakkoord bereikt over een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2022 aan de club verbindt. Het huidige contract van Geertruida loopt tot de zomer van 2020.

19 | Dramatisch Feyenoord verliest van Rangers FC
Feyenoord is met een nederlaag begonnen aan de groepsfase van de Europa League. Het team van hoofdcoach Jaap Stam moest de zege aan Rangers FC laten in het Ibrox Stadium in Glasgow. Sheyi Ojo kroonde zich met een schot van afstand tot matchwinner.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

22 | Zwak Feyenoord pakt een punt tegen tienkoppig FC Emmen
Jens Toornstra heeft in de absolute slotfase een punt gered voor Feyenoord, dat op bezoek bij FC Emmen een vroege 0-2 voorsprong weggaf. Na goals van Orkun Kökcü en Luciano Narsingh werd het 3-2 voor de thuisploeg. Door de late goal van Toornstra eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 3-3.

24 | Koevermans algemeen directeur ad interim bij Feyenoord
In de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur heeft Feyenoord voor een tijdelijke oplossing gekozen: Mark Koevermans wordt algemeen directeur ad interim. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

26 | Onmachtig Feyenoord verliest in De Kuip
Feyenoord heeft een gevoelige tik gekregen van AZ. De Alkmaarders waren in De Kuip donderdagavond met liefst 0-3 te sterk. Daardoor bedraagt de achterstand op het team al zes punten.

29 | Feyenoord overtuigend langs FC Twente
Feyenoord heeft het enige juiste antwoord gegeven na de midweekse 0-3 nederlaag tegen AZ. FC Twente werd zondagmiddag met liefst 5-1 verslagen. Sam Larsson was de grote man met twee goals en een door Peet Bijen van richting veranderd schot dat in het doel vloog. Ook zijn mede-aanvallers Steven Berghuis en Luis Sinisterra scoorden.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

Oktober

3 | Feyenoord wint in kolkende Kuip van FC Porto
Feyenoord heeft op een heerlijke wijze de eerste overwinning in de groepsfase van de Europa League geboekt. FC Porto werd donderdagavond in een kolkende Kuip met 2-0 verslagen. De Portugezen kregen legio kansen, maar het strijdlustige team van Jaap Stam was slagvaardiger en hield de drie punten daardoor in Rotterdam.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

6 | Wanvertoning Feyenoord tegen Fortuna Sittard
Feyenoord is op pijnlijke wijze onderuit gegaan in Sittard. Daar was Fortuna Sittard in eigen huis met 4-2 te sterk voor het team van Jaap Stam, dat daardoor met een slecht gevoel de interlandbreak in gaat.

15 | Sinisterra maakt debuut voor Colombia
Luis Sinisterra heeft zijn debuut voor het nationale team gemaakt. De Feyenoorder kwam in de tweede helft in het veld bij Colombia voor Yairo Moreno in de oefenwedstrijd tegen Algerije.

20 | Feyenoord weet ook niet te winnen van Heracles
Feyenoord is niet goed aan een nieuwe drukke week begonnen. Met een punt tegen Heracles Almelo (1-1) pakte het team van trainer Jaap Stam in De Kuip te weinig.

24 | Feyenoord gooit eigen glazen in tegen Young Boys
Feyenoord is er ook in Zwitserland niet in geslaagd om een uitwedstrijd te winnen in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers gingen eerder onderuit tegen Rangers FC. Vanavond werd er met 2-0 verloren van Young Boys.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

27 | Feyenoord kansloos onderuit in Klassieker
Feyenoord heeft de Klassieker in de Arena kansloos verloren. Bij rust was de eindstand van 4-0 al bereikt...

27 | Berghuis tegen supporters: "Goed dat jullie hier zijn"
Een grote groep Feyenoord-supporters heeft zich zondagavond verzameld bij trainingscomplex 1908. De Rotterdamse club ging zondag kansloos ten onder in Amsterdam en verloor met 4-0 van Ajax. Het slechte resultaat was voor de supporters aanleiding om de spelersbus op te wachten bij het complex.

28 | Jaap Stam stapt op bij Feyenoord
Jaap Stam is niet langer trainer van Feyenoord. De samenwerking tussen de club en de coach is vandaag per direct beëindigd. De 47-jarige Stam heeft zelf ontslag genomen en is van mening dat hij niet langer de juiste man is om de ploeg te leiden.

30 | Feyenoord bevestigt komst Dick Advocaat
Dick Advocaat wordt per direct de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De oud-bondscoach en Feyenoord zijn een contract tot het einde van dit seizoen overeengekomen. Tegelijk met zijn komst heeft Feyenoord nog een aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd in de technische staf. De club neemt per direct afscheid van stafleden Jean-Paul van Gastel, Roy Makaay en Denny Landzaat. Advocaat wordt bijgestaan door de assistent-trainers Said Bakkati, Cor Pot en John de Wolf.

31 | Advocaat: "Er moet meer strijd en beleving zitten in ons spel"
Dick Advocaat heeft zijn eerste persconferentie bij Feyenoord achter de rug. De 72-jarige trainer heeft vertrouwen in de huidige spelersgroep en heeft een duidelijk doel. ''Feyenoord heeft een selectie die bovenin mee kan draaien. Het belangrijkste is dat we Europees voetbal halen. En overwinteren in de Europa League. Dat is realistisch.''

November

3 | Feyenoord boekt zakelijke overwinning in Venlo
Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 0-3 gewonnen. Nicolai Jorgensen en Steven Berghuis zorgden in de eerste helft voor de doelpunten. In blessuretijd maakte Berghuis er van elf meter ook nog 0-3 van. VVV speelde de laatste twintig minuten met tien man, nadat Christiaan Kum zijn tweede gele kaart ontving.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

7 | Feyenoord speelt teleurstellend gelijk tegen Young Boys
Feyenoord is er niet in geslaagd een goede uitgangspositie voor zichzelf te verschaffen in Groep G van de Europa League. Young Boys nam een punt mee uit Rotterdam (1-1), waardoor het team van Dick Advocaat nog niet kansloos is voor overwintering in Europa, maar dat ticket ook zeker niet voor het grijpen is.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

10 | Senesi kopt Feyenoord naar drie punten
Binnen twintig minuten keek zijn team tegen een 0-2 achterstand aan, maar Dick Advocaat heeft aan zijn derde wedstrijd als trainer van Feyenoord toch drie punten overgehouden. Voor rust werd de stand gelijkgetrokken en in de slotfase kroonde Marcos Senesi zich tot matchwinner.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

15 | Radio Rijnmond-presentator Hans van Vliet (66) overleden
Oud-presentator Hans van Vliet is op 66-jarige leeftijd overleden. Hans van Vliet was jarenlang een bepalende stem op Radio Rijnmond en vanwege zijn wedstrijdverslagen van Feyenoord werd Hans van Vliet een iconische medewerker van Rijnmond. Hij leed aan kanker.

20 | Frank Arnesen nieuwe technisch directeur Feyenoord
Frank Arnesen wordt technisch directeur (td) van Feyenoord. De 63-jarige Deen, met een indrukwekkende staat van dienst als speler, trainer en td, zal medio januari 2020 in dienst treden.

20 | Feyenoord stelt Smorenburg aan als financieel directeur
Feyenoord heeft Pieter Smorenburg aangsteld als financieel directeur. De nieuwe CFO (54) was tot voor kort financieel directeur bij K3Delta, een bedrijf actief in het winnen, verwerken en leveren van zand, grind en klei. Smorenburg studeerde Bedrijfseconomie en Accountancy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

24 | Feyenoord blijft steken op gelijkspel in Groningen
Feyenoord is er niet in geslaagd de drie punten mee te nemen bij FC Groningen. Luis Sinisterra zette de Rotterdammers in de eerste helft wel op voorsprong, maar een benutte penalty in de tweede helft bepaalde de eindstand op 1-1.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

26 | Mark Koevermans nieuwe algemeen directeur Feyenoord
Het gerucht ging al wat langer rond in de wandelgangen, maar Mark Koevermans wordt inderdaad de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord, zo meldt het Algemeen Dagblad. Koevermans (51) volgt daarmee definitief Jan de Jong op.

26 | Feyenoord wil toetreding tot voetbalpiramide
Feyenoord wil, nadat het jaren geleden de boot had gemist, alsnog toetreden tot de voetbalpiramide. Dat geeft Mark Koevermans aan. Momenteel komt Jong Feyenoord uit in de beloftencompetitie, maar daar is weinig weerstand. De Rotterdammers en de KNVB zijn momenteel in gesprek.

26 | Koevermans: "Aantrekken van investeerders een reële optie"
Feyenoord heeft dinsdag na een bestuurlijk roerige periode een nieuw directieteam gepresenteerd. Mark Koevermans komt als algemeen directeur aan het hoofd daarvan te staan, met Frank Arnesen (technisch directeur) en Pieter Smorenburg (financieel directeur) onder zich.

26 | Feyenoord gaat transfermarkt op: "Al met Dick gesproken"
Frank Arnesen gaat in januari beginnen bij Feyenoord. De nieuwe technisch directeur kan gelijk zijn waarde bewijzen voor de Rotterdammers. Trainer Dick Advocaat heeft in de eerste gesprekken al aangegeven de selectie te willen versterken met nieuwe spelers. Feyenoord gaat in de winterstop dan ook de transfermarkt op.

28 | Feyenoord speelt gelijk tegen Rangers
Feyenoord heeft nog een kleine kans om ook na de winterstop nog in de Europa League uit te mogen komen. Door goals van Jens Toornstra en Luis Sinisterra speelde het team van Dick Advocaat thuis met 2-2 gelijk tegen Rangers FC en daardoor zijn we nog in de race voor een ticket naar de knock-outfase.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

December

1 | Feyenoord met pijn een moeite langs PEC Zwolle
Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle weten te winnen. De Rotterdammers speelden een uitstekende eerste helft en kwamen ook op voorsprong dankzij een doelpunt van Steven Berghuis. De tweede helft was erg moeizaam van de ploeg van Dick Advocaat, maar de drie punten bleven uiteindelijk in De Kuip.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

8 | Matig Feyenoord speelt gelijk bij Vitesse
Feyenoord heeft de drie punten niet mee kunnen nemen uit Arnhem. In een rommelig duel met Vitesse was de ploeg van Dick Advocaat met name na rust de bovenliggende partij, maar tot scoren kwamen beide teams niet: 0-0.

12 | Europa League-seizoen ten einde na nederlaag in Porto
Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. Zowel Feyenoord zelf, als Rangers moesten winnen, wilden de Rotterdammers kans maken op overwinteringen. Beiden lukten niet. Feyenoord verloor met 3-2, terwijl Rangers tegen Young Boys niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

15 | Feyenoord verslaat PSV in De Kuip
Feyenoord wint de laatste thuiswedstrijd van 2019 van PSV! Steven Berghuis was de grote man met een hattrick. Onze aanvoerder sloeg twee keer toe vanaf elf meter en maakte de openingstreffer met z'n kop. Gaston Pereiro scoorde nog tegen, maar kon een zege van Feyenoord niet meer voorkomen.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

17 | FC Twente huurt Verdonk langer van Feyenoord
De verhuurperiode van Calvin Verdonk door Feyenoord aan FC Twente wordt verlengd. De verdediger zal ook de tweede seizoenshelft voor de Twentenaren spelen. De oorspronkelijke verhuurperiode liep tot 1 januari 2020. Het contract van Verdonk bij Feyenoord loopt in de zomer van 2020 af.

18 | Feyenoord wil schoon schip maken en start 'Operatie Doorselecteren'
Dick Advocaat wil in januari schoon schip maken bij Feyenoord. De trainer wil van diverse spelers af die het niveau van de selectie naar beneden halen. Ook wil Advocaat samen met technisch directeur Frank Arnesen overbodige krachten laten gaan of verhuren.

19 | Berghuis en Senesi schieten Feyenoord langs SC Cambuur
Feyenoord heeft ten koste van SC Cambuur de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van Dick Advocaat had veel moeite met de Friezen, maar zag Marcos Senesi enkele minuten voor tijd de winnende 1-2 binnenschieten. Eerder in de wedstrijd zorgde de jarige Steven Berghuis voor de openingstreffer.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

21 | Feyenoord loot Fortuna Sittard in TOTO KNVB Beker
Feyenoord neemt het in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker op tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers spelen een uitwedstrijd. Wanneer de ploeg van Dick Advocaat weet te winnen neemt het in de kwartfinale op in een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen SC Heerenveen en Willem II. De eventuele halve finale zal worden gespeeld tegen NAC Breda, PSV, AZ of Top Oss in De Kuip.

22 | Feyenoord sluit jaar af met winst bij FC Utrecht
Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar winnend afgesloten. In de Galgenwaard was de ploeg met 1-2 te sterk voor FC Utrecht. De uitslag kwam tot stand door prachtige goals van Orkun Kökcü en Jens Toornstra.

Jaaroverzicht 2019 (3): Porto in kolkende Kuip ten onder

28 | Nicolai Jørgensen vader geworden
Het nieuwe jaar gaat op geweldige wijze beginnen voor Nicolai Jørgensen en zijn vriendin. Op 24 december zijn ze de trotse ouders geworden van Vincent.

Lees meer over
De Kuip PSV Willem II Steven Berghuis Jens Toornstra Calvin Verdonk Luis Sinisterra Vitesse FC Utrecht ajax FC Groningen sc Heerenveen ADO Den haag Fortuna Sittard Jan de Jong Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties