Uitsupporters welkom bij Klassieker? ''Dat wordt heel moeilijk''

Uitsupporters welkom bij Klassieker? ''Dat wordt heel moeilijk''

De kans lijkt klein dat er op korte termijn supporters van Feyenoord én Ajax welkom zijn bij De Klassieker. De wedstrijd tussen de twee rivalen wordt al jaren gespeeld zonder supporters van de uitspelende ploeg. Frank Paauw, korpschef van de Amsterdamse politie, ziet beide supporters niet snel in één stadion.

"Dat wordt heel moeilijk", zegt Paauw, die tot begin dit jaar korpschef van de Rotterdamse politie was. "Toen ik nog in Rotterdam werkte, hebben we aan de fans van beide clubs gevraagd om met een plan te komen hoe het wel mogelijk is. Daar zijn ze toen niet uitgekomen."

"De laatste keer, bij een wedstrijd van de O/19-teams, werden familieleden van spelers belaagd door de harde kern van Ajax", vervolgt hij. "Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Dat heeft er toe geleid dat Feyenoord en de driehoek van Rotterdam heeft gezegd: wij zijn er wel uit, het gaat dit jaar niet gebeuren."

"Op het ogenblik zie ik dat er geen nieuwe initiatieven worden genomen", aldus Paauw, in gesprek met de Rotterdamse politicus Joost Eerdmans op NPO Radio 1.

Vorig seizoen liep een wedstrijd tussen de O/19-teams van Feyenoord en Ajax nog uit de hand in Amsterdam. Supporters van de harde kern van Ajax, die op uitnodiging van John Heitinga aanwezig waren, vielen familieleden van Feyenoord-jeugdspelers aan langs het veld. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt en op een ander moment uitgespeeld. Tot op de dag van vandaag heeft de KNVB geen stevige maatregelen tegen de actie genomen.

Lees meer over
ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties