Toornstra: ''Je merkt dat we nu wel een échte leider missen''

Toornstra: ''Je merkt dat we nu wel een échte leider missen''

Feyenoord heeft afgelopen weekend de laatste wedstrijd van 2019 gespeeld en dus is het tijd om terug te blikken. Voor Jens Toornstra is de 6-2 overwinning tegen Ajax in De Kuip het hoogtepunt. ''Er zijn helaas niet heel veel hoogtepunten te noemen, maar dat was wel een mooie dag.''

''Of het nog een keer mogelijk is om dat niveau aan te tikken? Ja, ik denk het wel,'' vervolgt de middenvelder. ''Ik denk dat we ook bij fases hebben laten zien dat we dit kunnen. We moeten alleen constanter worden. Tegen Ajax houden we het een hele wedstrijd vol, dan zie je wat we kunnen bereiken. Maar als je dat dus niet doet, zie je dat het mis kan gaan. Dat moet er wel uit.''

Feyenoord heeft het moeilijk dit seizoen en dat komt mede door het stoppen van Robin van Persie. "Je merkt dat we nu wel een échte leider missen, iemand die op het veld het team neerzet. Daardoor spelen we soms ook te wisselvallig, omdat we niet bij elkaar blijven. Dan moet er iemand opstaan die het wel probeert. Zo iemand zou ik kunnen zijn. Maar dan moet ik me daarin wel ontwikkelen."

Jens Toornstra heeft de terugval van Feyenoord van dichtbij meegemaakt. "Een verklaring? Had ik die maar... Tijdens het kampioensjaar valt alles op zijn plek, dat kan niet elk jaar gebeuren. Maar het gat is nu te groot, wij spelen geen rol van betekenis en dat is pijnlijk," vertelt de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Jens Toornstra ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties