Botteghin: ''Het was een rollercoaster met zijn ups and downs''

maandag 23 december 2019 07:00 57.255 keer bekeken 76 reacties Pro Shots

Eric Botteghin was gisteren misschien wel de uitblinker bij Feyenoord tijdens de zwaarbevochten overwinning op FC Utrecht. De meermaals afgeschreven centrale verdediger bewees over vele levens te beschikken en is opeens weer heel belangrijk voor Feyenoord. "We zijn, denk ik, terug, de laatste weken was het al een stuk beter."

Ook Botteghin vertelt subtiel over over het verschil tussen Jaap Stam en Dick Advocaat. "Het begin van het seizoen hadden we het moeilijk, maar gelukkig hebben we het teruggepakt. Het was een rollercoaster met zijn ups and downs, maar vaker downs dan ups. Wij zijn niet in paniek geraakt, bleven hard werken en we zijn de laatste weken teruggekomen." 

De overwinning op FC Utrecht was een moeizame, ook dankzij een om onduidelijke redenen afgekeurd doelpunt van Botteghin, maar de drie punten zijn binnen. "Een beetje opluchting, maar ook trots dat wij zo'n moeilijke wedstrijd hebben gewonnen. Je ziet dat iedereen hard werkt en met passie speelt, dan kun je ook zulk soort wedstrijden winnen", zo vertelt de verdediger voor de camera van Voetbal International.

Dat de verdediger meermaals afgeschreven is door de media en door de supporters deert hem niet. "Ik luister niet naar wat de mensen zeggen. Ik weet wat ik al voor deze club heb gedaan en ik hoef het aan niemand meer te laten zien: iedereen weet dat ik een professional ben, een harde werker, gelukkig speel ik de laatste weken ook wat beter."

Vanwege de goede resultaten wordt er al gesproken over een verlenging van het dienstverband van Dick Advocaat. "Dat is aan de club en niet aan ons, maar we hebben tot nu toe natuurlijk goed samengewerkt. Hij is een trainer die passie en strijd wil zien en een goed georganiseerd en compact team. Dat hebben we, denk ik, goed opgepakt.

Gerelateerd nieuws
76 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 31 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73881 leden - Op dit moment zijn 926 mensen actief, waarvan 226 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved