Toornstra: ''Misschien dat ik daarom minder opvallend speel''

zondag 22 december 2019 18:10 50.620 keer bekeken 60 reacties Pro Shots

Jens Toornstra schoot Feyenoord met een schitterende pegel naar een 1-2 overwinning in Utrecht. Na afloop van de wedstrijd stond hij RTV Rijnmond te woord.

"Hij viel vandaag weer goed voor m'n voeten, dus ik kon 'm goed volleren. Hij vloog goed in de hoek", zegt Toornstra over zijn doelpunt. "We wilden vandaag resultaat boeken, omdat we dan echt weer naar boven konden kijken. De laatste weken zijn qua resultaat gewoon goed. We hebben het jaar nog enigszins goed kunnen afsluiten."

Dat het onder Advocaat beter gaat dan onder Jaap Stam, is volgens Toornstra wel te verklaren. "We spelen compact en staan iets meer terug. Daardoor is het voor een tegenstander moeilijker om kansen te creëren. In de eerste helft kreeg Utrecht wel een aantal kansen, dus dat kon zeker beter. Maar we hebben vandaag op de juiste momenten gescoord, waar we dat in het verleden nog wel eens vergaten."

Toornstra zelf is de afgelopen tijd juist iets minder nadrukkelijk aanwezig. Ook daar heeft hij een verklaring voor. "We spelen op een iets andere manier. Ik ben niet meer altijd de diepste middenvelder, vaak is dat nu Orkun. Ik speel in een wat andere rol. Die probeer ik zo goed mogelijk in te vullen, maar ik kom ook in andere ruimtes te spelen. Ik kom iets minder vaak voor de goal, dus misschien dat ik daarom iets minder opvallend speel. Ik denk dat ik in ieder geval in de verdedigende taken wel altijd m'n ding doe."

Of hij uit zijn nieuwe rol evenveel voldoening haalt? "Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant wil je ook zoals vandaag belangrijk zijn. Dat is de afgelopen tijd een stuk minder. Maar daarom ben ik extra blij dat het vandaag wel lukt."

Gerelateerd nieuws
60 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73436 leden - Op dit moment zijn 217 mensen actief, waarvan 109 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved