Advocaat: ''Liep te zeuren dat Kökcü ook eens moest scoren''

Advocaat: ''Liep te zeuren dat Kökcü ook eens moest scoren''

Dick Advocaat gaat met een ongeslagen status in de Eredivisie de winterstop in. Ook bij FC Utrecht werd er gewonnen. Een spannende wedstrijd eindigde in 1-2.

"Het was een strijd tussen twee ploegen die ontzettend graag wilden winnen", begint Advocaat zijn analyse tegenover FOX Sports. "Utrecht was de eerste helft dominanter, maar de tweede helft hebben wij het aardig gespeeld. We speelden er goed onderuit, kregen een aantal goede kansen en maken een prachtige tweede goal. We hebben ook nog momenten gehad om de 1-3 en 1-4 te maken. Qua vechtlust was het ook voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd. Strijd van beide ploegen. En wij winnen."

Advocaat wil niet zeggen dat Feyenoord niks te vertellen had in de eerste helft. "Zij waren dominanter dan wij, maar we kwamen er bepaalde momenten goed uit. Ook de manier waarop vond ik aardig. Zij hebben een goede ploeg. Ze hebben fantastisch ingekocht. Dat moeten we niet onderschatten. Ik was niet helemaal tevreden in de rust. Dat heb ik ze ook verteld. In de tweede helft vond ik dat we naar ons vermogen gespeeld hebben."

De openingsgoal was een fantastisch afstandsschot van Orkun Kökcü. De middenvelder sprintte na zijn goal direct op de trainer af om het te vieren. "Hij ontwikkelt zich geweldig. Ik liep continu te zeuren tegen 'm dat het tijd is dat hij ook eens ging scoren. In de rust zei ik ook tegen Toornstra: 'Nu hij 'm heeft gemaakt, wordt het tijd dat jij ook gaat scoren'. Het waren beide wereldgoals."

Lees meer over
Jens Toornstra FC Utrecht Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties