Amrabat: ''Ik snap dat de trainer me eruit haalde''

zondag 22 december 2019 11:57 71.250 keer bekeken 73 reacties Pro Shots

Het verblijf van Sofyan Amrabat bij Feyenoord is niet het succes geworden dat hij ervan gehoopt had. De middenvelder was een van de versterkingen die na het kampioensseizoen gehaald werden, maar vertrok na een jaar alweer uit De Kuip. Bij FOX Sports-programma Goedemorgen Eredivisie is Amrabat te gast en vertelt hij zijn verhaal over die periode.

 "Bij Feyenoord hebben meerdere factoren meegespeeld", begint Amrabat. "Ik kwam in een ploeg die kampioen was geworden. Ze hadden een heel goed jaar met een zeer sterk middenveld. El Ahmadi en Vilhena waren een goed blok en Toornstra schoot ze van alle hoeken en standen raak. Ik wist dat ik de concurrentie aan moest gaan en dat heb ik vanaf dag één ook gedaan."

"Tegen Manchester City kreeg ik de kans als rechtsback. Dat was mijn eerste basisplaats. Het resultaat was niet goed, maar ik denk dat het oké ging. Het weekend erop, tegen PSV, zat ik weer op de bank. Ik weet nog dat we het veld op kwamen voor de warming-up en dat de supporters constant voor mij aan het zingen waren terwijl ik op de bank zat. Dat geeft waardering, dat is een heel fijn gevoel."

"Vanaf toen heb ik veel gespeeld. De ene keer beter dan de ander. Op een gegeven moment waren er problemen op de rechtsbackpositie. Toen heeft de trainer mij gevraagd of ik rechtsback wilde spelen. Niemand staat boven het team. Als de trainer en het team je daar nodig hebben dan doe je dat. Dat heb ik gedaan en dan moet ik ook in de spiegel kijken. Natuurlijk ben ik kritisch op mezelf. Ik dacht soms te veel als middenvelder, bijvoorbeeld bij mijn fout tegen Ajax. Ook al ben ik geen rechtsback, dat mag niet. Dat heb ik zelf gedaan. Dat de trainer je er dan uit haalt, dat begrijp ik."

Gerelateerd nieuws
73 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74807 leden - Op dit moment zijn 1393 mensen actief, waarvan 327 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved