Berghuis: ''Focus op FC Utrecht, niet op de winterstop''

Berghuis: ''Focus op FC Utrecht, niet op de winterstop''

Steven Berghuis denkt nog niet aan de winterstop. Het belang van de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft van komende zondag is volgens de aanvoerder te groot om al bezig te zijn met de naderende break. ‘We spelen tegen een directe concurrent, een heel belangrijke wedstrijd.’

Berghuis sprak de woorden uit op 1908, waar Feyenoord vrijdag aan het einde van de ochtend terugkeerde uit Leeuwarden. In plaats van direct terug te reizen naar Rotterdam, had het team na het bekerduel met SC Cambuur (1-2 winst) de nacht doorgebracht in Friesland en dat was de aanvoerder goed bevallen.

‘We hebben het tijdens een goede maaltijd nog even over de wedstrijd gehad, want dat blijft natuurlijk wel even hangen. Daarna hebben we goed geslapen en vanochtend konden we op het gemak weer terug naar Rotterdam,’ zei Berghuis, die met onder meer de schitterende 0-1 een belangrijk aandeel had in de bekerzege.

De linkspoot stak na afloop zijn blijdschap over het behalen van de volgende ronde niet onder stoelen of banken. ‘Het is gewoon cruciaal voor ons seizoen of we na de winterstop nog meedoen in de beker of niet. Dat realiseerde ik me goed en dan maakt het ook niet uit tegen wie je speelt,’ zei hij een dag later daarover.

Hoe belangrijk de bekerzege ook was, de laatste wedstrijd van het jaar bepaalt pas echt het gevoel waarmee Feyenoord de feestdagen ingaat. Tegenstander FC Utrecht staat een punt voor op de ranglijst, dus er staat zondag genoeg op het spel in Stadion Galgenwaard.

‘Ik wil dus nog niet aan de winterstop denken,’ stelde Berghuis. ‘Liever focus ik me voor 100% op FC Utrecht. Het zijn daar altijd mooie, maar moeilijke wedstrijden met een mooi sfeertje. Voor ons is het heel belangrijk om daar drie punten te pakken.’

[readmore=52781]

Lees meer over
Steven Berghuis FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties