Vilhena: ''Bij Feyenoord geleerd hoe het leven in elkaar steekt''

vrijdag 20 december 2019 15:14 61.755 keer bekeken 70 reacties Pro Shots

Tonny Vilhena vertrok voor het huidige seizoen naar FK Krasnodar en werd gelijk een onbetwiste basisspeler. De club is weliswaar geen grote naam in de voetbalwereld, maar staat 'gewoon' tweede in Rusland. Feyenoord blijft echter onlosmakelijk verbonden aan de middenvelder. "Als ik kan, kijk ik nog elke wedstrijd."

"Niet dat ik er nou een heel bijzonder gevoel van krijg. Ik hoop gewoon dat ze winnen, omdat het mijn club is en ik met de meeste spelers nog wel contact heb. Dankzij Feyenoord heb ik me in Rusland kunnen aanpassen. De druk van moeten presteren? Ik wist al wat het inhield. Druk buiten het veld? Ook allemaal al meegemaakt. Ik denk echt dat als je het bij Feyenoord redt, je overal ter wereld kunt spelen."

Vilhena gelooft dat Feyenoord onder Dick Advocaat de weg terug naar de top weer heeft gevonden. "Hij is een trainer naar mijn hart. Ik kon goed met hem opschieten, gewoon omdat hij straight is. Als bondscoach selecteerde Dick me altijd en ik had hem natuurlijk al meegemaakt toen we met Feyenoord zeven wedstrijden op rij hadden verloren. Als je dat nu zo uitspreekt, is het bijna niet te geloven. Zeven keer verliezen achter elkaar, dat gebeurt Emmen niet eens. Je kon niet toen niet naar buiten, want dan werd je verrot gescholden. En nog terecht ook. Dick kwam later de trainer helpen, stond op het veld in zijn regenjas bijna training te geven. Die passie vond ik zo mooi en dat heeft-ie nog steeds. Ik denk dat hij de juiste man is om Feyenoord te helpen."

De middenvelder is inmiddels in de kracht van zijn voetballeven. "In januari word ik 25 jaar. Ik sta er nooit zo bij stil, maar 25… Dan is het alweer negen jaar geleden dat ik debuteerde voor Feyenoord, uit tegen VVV-Venlo. Negen jaar waarin veel is gebeurd. Tegenover al die prijzen die we hebben gewonnen, staan de momenten dat de supporters me uitfloten. Ik heb best vaak gebotst bij Feyenoord. Over contracten, afspraken, maar tegelijkertijd had ik er mijn mooiste momenten. Ik heb bij Feyenoord geleerd hoe het leven in elkaar steekt."

Gerelateerd nieuws
70 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74404 leden - Op dit moment zijn 915 mensen actief, waarvan 265 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved