Vilhena: ''Bij Feyenoord geleerd hoe het leven in elkaar steekt''

Vilhena: ''Bij Feyenoord geleerd hoe het leven in elkaar steekt''

Tonny Vilhena vertrok voor het huidige seizoen naar FK Krasnodar en werd gelijk een onbetwiste basisspeler. De club is weliswaar geen grote naam in de voetbalwereld, maar staat 'gewoon' tweede in Rusland. Feyenoord blijft echter onlosmakelijk verbonden aan de middenvelder. "Als ik kan, kijk ik nog elke wedstrijd."

"Niet dat ik er nou een heel bijzonder gevoel van krijg. Ik hoop gewoon dat ze winnen, omdat het mijn club is en ik met de meeste spelers nog wel contact heb. Dankzij Feyenoord heb ik me in Rusland kunnen aanpassen. De druk van moeten presteren? Ik wist al wat het inhield. Druk buiten het veld? Ook allemaal al meegemaakt. Ik denk echt dat als je het bij Feyenoord redt, je overal ter wereld kunt spelen."

Vilhena gelooft dat Feyenoord onder Dick Advocaat de weg terug naar de top weer heeft gevonden. "Hij is een trainer naar mijn hart. Ik kon goed met hem opschieten, gewoon omdat hij straight is. Als bondscoach selecteerde Dick me altijd en ik had hem natuurlijk al meegemaakt toen we met Feyenoord zeven wedstrijden op rij hadden verloren. Als je dat nu zo uitspreekt, is het bijna niet te geloven. Zeven keer verliezen achter elkaar, dat gebeurt Emmen niet eens. Je kon niet toen niet naar buiten, want dan werd je verrot gescholden. En nog terecht ook. Dick kwam later de trainer helpen, stond op het veld in zijn regenjas bijna training te geven. Die passie vond ik zo mooi en dat heeft-ie nog steeds. Ik denk dat hij de juiste man is om Feyenoord te helpen."

De middenvelder is inmiddels in de kracht van zijn voetballeven. "In januari word ik 25 jaar. Ik sta er nooit zo bij stil, maar 25… Dan is het alweer negen jaar geleden dat ik debuteerde voor Feyenoord, uit tegen VVV-Venlo. Negen jaar waarin veel is gebeurd. Tegenover al die prijzen die we hebben gewonnen, staan de momenten dat de supporters me uitfloten. Ik heb best vaak gebotst bij Feyenoord. Over contracten, afspraken, maar tegelijkertijd had ik er mijn mooiste momenten. Ik heb bij Feyenoord geleerd hoe het leven in elkaar steekt."

[readmore=51009]

Lees meer over
Tonny Vilhena Dick Advocaat Rusland
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties