''Je kunt jezelf niet voorstellen dat hij alles kwijt is wat hij had''

vrijdag 20 december 2019 00:00 157.410 keer bekeken 291 reacties Pro Shots

Feyenoord speelde een moeizame wedstrijd tegen SC Cambuur, maar bekert toch verder nadat de lastige uitwedstrijd op kunstgras, dat zelfs voor kunstgrasbegrippen slecht wordt genoemd, met 1-2 gewonnen werd. Steven Berghuis en Marcos Senesi waren de doelpuntenmakers voor de Rotterdammers. Of het met pijn en moeite ging? "Dat is, op de valreep, het understatement van het jaar", aldus Feyenoord watcher Martijn Krabbendam op de radio van Voetbal International. 

"Als je de wedstrijd bekijkt was het eigenlijk niet om aan te zien wat Feyenoord liet zien. Het ging om één ding en dat was de volgende ronde van de beker halen. Feyenoord heeft niet meer zoveel om voor te spelen, maar wel dat, dus dan moet je deze wedstrijd winnen op welke manier dan ook. Dat het niet goed was heeft iedereen wel kunnen zien."

"Advocaat voorspelde het vooraf al: het is lastig hier, Cambuur staat bovenaan in de eerste divisie, speelt met vertrouwen op dat kunstgras. Alle ingrediënten waren er voor een lastige wedstrijd en dat werd het ook. Feyenoord heeft natuurlijk matige backs als ze onder druk worden gezet en dat was vandaag ook weer te zien. Als je dan zelf in aanvallend opzicht helemaal niets laat zien: een spits die geen ballen vasthoudt, spelers die niet aanspeelbaar zijn, slordig in balbezit, laag tempo, dan kan een club als Cambuur je het gewoon heel lastig maken en eigenlijk beter voetbal spelen dan dat je zelf doet. Uiteindelijk heeft Feyenoord wel de kwaliteit om die wedstrijd over de streep te trekken."

Het was Steven Berghuis die uiteindelijk de wedstrijd openbrak. "Dat is degene die het, samen met Sinisterra, moet doen voor Feyenoord: hij kan uit het niets met iets geniaals komen. Senesi deed eigenlijk ook zoiets: van achteruit helemaal mee naar voren en uiteindelijk afronden. Dat zijn de momenten waar Feyenoord gebruik van heeft gemaakt en het is genoeg om de volgende ronde mee te bereiken. Dat maakt de reeks van Advocaat alleen nog maar beter, want ze zijn na de winter ook weer verzekerd van bekervoetbal."

Nicolai Jørgensen blijft voorlopig wel het zorgenkindje van Feyenoord. "Het wordt nu wel een beetje treurig, je ziet nu dat ook medespelers zich een beetje beginnen te ergeren. Toen hij werd gewisseld ging Feyenoord wat makkelijker spelen, kregen ze wat kansen. Deze jongen worstelt enorm met zijn vorm, hij kreeg vandaag weer een enorme kans. Dan moet Advocaat maar zien of hij hem na de winterstop, als een of andere wonderdokter, wel weer aan de praat kan krijgen, want Feyenoord zit niet dik in de spitsen. Je kunt jezelf niet voorstellen dat hij alles kwijt is wat hij had."

Gerelateerd nieuws
291 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 120 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73601 leden - Op dit moment zijn 330 mensen actief, waarvan 52 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved