MATCHDAY! SC Cambuur - Feyenoord

donderdag 19 december 2019 00:00 76.510 keer bekeken 290 reacties Pro Shots

Feyenoord speelt vandaag in de tweede ronde van het bekertoernooi een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De Rotterdammers speelden, uit en thuis, inmiddels vijftien keer tegen SC Cambuur, waarvan veertien keer in de eredivisie. Opvallend genoeg speelde Feyenoord maar een keer gelijk en won het de overige dertien duels.

In het seizoen 1970/1971 speelde Feyenoord voor de eerste en tot nu toe enige keer een bekerwedstrijd tegen SC Cambuur. In de achtste finale werd er uit met 0-3 gewonnen. In hetzelfde seizoen werd Feyenoord ook kampioen en won het als eerste Nederlandse club de wereldbeker.  

Trainerstaal
Dick Advocaat zal de bekerwedstrijd tegen Cambuur zeker niet onderschatten. "Het is een prijs die we nog kunnen winnen, dat alles maakt het tot een belangrijke wedstrijd. Ik neem iedere prijs serieus. Vooral nu omdat de inzet zo hoog is. Win je de beker, speel je Europees. Daarvan proberen we de spelers te overtuigen", aldus vertelt de trainer aan Voetbal International. "Cambuur is een vervelend ploegje in de goede zin van het woord. Ze doen het prima, spelen hun eigen spel en hebben fanatieke aanhang. Ik verwacht dat het wel gaat stormen in Leeuwarden."

Cambuurtrainer Henk de Jong beseft dat zijn ploeg voor een hels karwei staat, zo vertelt hij aan Huis aan Huis Leeuwarden. "We proberen het publiek met een prachtige wedstrijd te vermaken. In de beker is soms een verrassing mogelijk en daar gaan we natuurlijk voor. Over de opstelling kan ik zeggen dat alleen 100% fitte spelers aan de aftrap zullen staan. Ik neem geen enkel risico met jongens die met kleine of grote pijntjes kampen. Robert Mühren en Jarchinio Antonia zijn niet helemaal fit, staan daarom ook niet in de basis, maar kunnen hopelijk wel op de bank plaatsnemen." Jordy van Deelen, Giovanni Korte, Sven Nieuwpoort en Jamie Jacobs zullen allen sowieso niet meedoen.​

Gerelateerd nieuws
290 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 106 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73396 leden - Op dit moment zijn 227 mensen actief, waarvan 71 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved