MATCHDAY! SC Cambuur - Feyenoord

MATCHDAY! SC Cambuur - Feyenoord

Feyenoord speelt vandaag in de tweede ronde van het bekertoernooi een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De Rotterdammers speelden, uit en thuis, inmiddels vijftien keer tegen SC Cambuur, waarvan veertien keer in de eredivisie. Opvallend genoeg speelde Feyenoord maar een keer gelijk en won het de overige dertien duels.

In het seizoen 1970/1971 speelde Feyenoord voor de eerste en tot nu toe enige keer een bekerwedstrijd tegen SC Cambuur. In de achtste finale werd er uit met 0-3 gewonnen. In hetzelfde seizoen werd Feyenoord ook kampioen en won het als eerste Nederlandse club de wereldbeker.

Trainerstaal
Dick Advocaat zal de bekerwedstrijd tegen Cambuur zeker niet onderschatten. "Het is een prijs die we nog kunnen winnen, dat alles maakt het tot een belangrijke wedstrijd. Ik neem iedere prijs serieus. Vooral nu omdat de inzet zo hoog is. Win je de beker, speel je Europees. Daarvan proberen we de spelers te overtuigen", aldus vertelt de trainer aan Voetbal International. "Cambuur is een vervelend ploegje in de goede zin van het woord. Ze doen het prima, spelen hun eigen spel en hebben fanatieke aanhang. Ik verwacht dat het wel gaat stormen in Leeuwarden."

Cambuurtrainer Henk de Jong beseft dat zijn ploeg voor een hels karwei staat, zo vertelt hij aan Huis aan Huis Leeuwarden. "We proberen het publiek met een prachtige wedstrijd te vermaken. In de beker is soms een verrassing mogelijk en daar gaan we natuurlijk voor. Over de opstelling kan ik zeggen dat alleen 100% fitte spelers aan de aftrap zullen staan. Ik neem geen enkel risico met jongens die met kleine of grote pijntjes kampen. Robert Mühren en Jarchinio Antonia zijn niet helemaal fit, staan daarom ook niet in de basis, maar kunnen hopelijk wel op de bank plaatsnemen." Jordy van Deelen, Giovanni Korte, Sven Nieuwpoort en Jamie Jacobs zullen allen sowieso niet meedoen.​

[readmore=52771]

Lees meer over
Jan de Jong Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties