Van Gastel: ''Ben er nog niet aan toe om naar De Kuip te gaan''

woensdag 18 december 2019 18:00 142.685 keer bekeken 373 reacties Pro Shots

Jean-Paul van Gastel was bijna twintig in dienst bij Feyenoord, als speler, maar ook als (assistent-)trainer. In Voetbal International vertelt Van Gastel over de manier waarop hij ontslagen werd. "Dat had veel impact. Vooral de wijze waarop. Ik lag op woensdagochtend nog te slapen, toen mijn zoontje van elf me wakker maakte met de mededeling dat ik was ontslagen."

"Hij had op zijn telefoon het bericht gezien in het AD en al wat appjes gekregen, terwijl ik zelf nergens van wist. De dag ervoor had ik de leiding over de training, omdat Jaap Stam net ontslag had genomen. Ze hadden dus de hele dag de tijd gehad om mij te informeren. Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk. Vooral voor mijn gezin was het heel vervelend. Mijn zoon heeft er veel last van gehad. Die werd op school aangesproken. Zo van: Nu hebben jullie niets meer te eten en dat soort kreten. Voor een kind van elf is dat niet leuk. Hij werd gepest en dat leidde zelfs tot een vechtpartijtje. We kregen appjes van moeders, die het heel heftig vonden wat er allemaal werd gezegd tegen hem. Dat wil je niet als vader."

"Zelf ben ik vooral teleurgesteld. Een club heeft het recht om je te ontslaan. Dat hoort nou eenmaal bij het voetbal als de prestaties tegenvallen. Maar als je ruim twintig jaar bij een club hebt gezeten, verwacht je niet dat het op die manier gebeurt", aldus Van Gastel. "Ik kreeg via de mail een brief waarin staat dat ik ontslagen ben wegens slechte sportieve prestaties van het eerste elftal. Daarna heeft Sjaak Troost me nog wel geprobeerd te bellen, maar daar had ik toen even geen behoefte aan, omdat alles moest bezinken. Komt wel weer. Ik heb nog steeds geen wedstrijd live van ze gezien, wel allemaal op televisie. Mijn kinderen weten niet anders dan dat die ouwe altijd naar Feyenoord moest. Ik ben er nog niet aan toe om naar De Kuip te gaan. Tenzij mijn zoon zegt: 'We gaan zondag', dan gaan we zondag."

Gerelateerd nieuws
373 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 175 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73434 leden - Op dit moment zijn 58 mensen actief, waarvan 30 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved