''Compliment waard als je ziet waar deze club vandaan komt''

zondag 15 december 2019 22:18 89.015 keer bekeken 171 reacties Pro Shots

Feyenoord behaalde vanmiddag een uiterst belangrijke overwinning op PSV. De Rotterdammers waren niet eens opvallend beter dan de tegenstander, maar legden wel veel meer wilskracht aan de dag, zo beaamt Feyenoord watcher Martijn Krabbendam.

"Dat is ook wel zo. Als je het hele wedstrijdverloop bekijkt, dan was PSV in de beginfase de betere partij en had Feyenoord een beetje mazzel. Wat Feyenoord wel had was dat het voor elke meter werkte, dat het compact speelde. Daarin herken je dan wel de hand van Advocaat: die ziet natuurlijk ook wel dat PSV zeker aanvallend gevaarlijk is en daar misschien de betere spelers heeft, maar een elftal bestaat uit meer dan dat. Voor de rest is PSV een hele matige ploeg en daar heeft Feyenoord van geprofiteerd."

Steven Berghuis begon opvallend onwennig aan de wedstijd en leed een aantal keer onnodig balverlies, de vleugelflitser herpakte zich echter en groeide uit tot de man van de wedstrijd. "Na die goal zag je dat het vertrouwen bij hem terugkeerde en niet alleen bij hem, maar bij heel Feyenoord. Dan is hij nog steeds zo belangrijk voor deze ploeg, het is een speler waar alles vandaan komt. Ondersteund door Sinisterra, die vooral in de eerste helft uitstekend speelde. Dat is voldoende om van dit PSV te winnen."

Zo langzamerhand mag er van een 'Dick Advocaat effect' gesproken worden. "Het is razend knap, het is echt razend knap. Hij doet de logische dingen. Stam had de pech dat hij niet beschikte over een fitte spelersgroep, Advocaat is daar mee aan de slag gegaan, doet een aantal dingen anders", aldus Krabbendam op de radio van Voetbal International. De Feyenoord watcher benoemt tot slot wat er onder Advocaat allemaal veranderd is. "Stam was van het langer trainen, Advocaat traint kort, speelt kleine partijen, hamert op scherpte, je ziet dat de fitheid terugkeert, hij zet het op een logische manier neer, laat Feyenoord compact spelen en er is geen speler die met hem in discussie gaat. Advocaat heeft heel veel teruggebracht bij Feyenoord. Dat is een compliment waard als je ziet waar deze club vandaan komt."

Gerelateerd nieuws
171 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 51 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73962 leden - Op dit moment zijn 172 mensen actief, waarvan 85 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved