Jørgensen : ''Mijn zoon wordt een Rotterdammer''

zaterdag 14 december 2019 16:56 147.460 keer bekeken 406 reacties Pro Shots

Nicolai Jørgensen is inmiddels voor het tweede seizoen op rij aan het sukkelen met zijn fitheid. Ook tegen Porto ontbrak hij, maar dat was om een prettige reden: zijn vrouw en hij verwachten een kind. "Het wordt een zoon. Mijn zoon wordt een Rotterdammer."

De spits miste de voorbereiding van Feyenoord door blessureleed. "Dat is zo ongelooflijk moeilijk. Ik maak het nu voor de tweede keer achter elkaar mee. Een ramp. Ik wil zo graag fit zijn en als dat maar niet lukt, krijg je al die domme gedachten in je hoofd die je nergens brengen. Ik werk al maandenlang echt keihard om helemaal fit te zijn en te blijven", zo vertelt Jørgensen in het Algemeen Dagblad. "Maar als je een volledige voorbereiding mist, loop je vaak gedurende het seizoen tegen andere pijntjes aan waar je ook weer van moet herstellen. Dat vertraagt het proces en dat frustreert me wel. Maar het komt goed. De laatste weken van 2019 zullen in het teken staan van doorbijten. En vervolgens wil ik tijdens de winterstop een inhaalslag maken. Ik blijf zelfs in Rotterdam om door te trainen."

De laatste wedstrijden miste Jørgensen een paar grote kansen, toch blijft hij de steun van het publiek houden. "Dat is het precies. De mensen zijn ook teleurgesteld als ik een kans mis. En er zitten er vast op de tribune die gillen 'what is he doing?!' Maar ik heb intussen meer dan honderd wedstrijden voor deze club gespeeld. Ik heb hier veel prijzen gewonnen. Ik heb die steun ook ergens afgedwongen. De mensen herinneren zich mijn inzet, mijn goals en assists. Ze weten dat ik trots ben dat ik bij deze club mag spelen. En ze beseffen waarschijnlijk ook dat ik veel meer voor deze club had kunnen betekenen als ik niet steeds tegen die domme blessures was aangelopen. Zij wachten erop dat ik er weer sta en ik wacht er zelf ook op.''

Ondanks het gebrek aan fitheid blonk Jørgensen vorig seizoen twee keer uit tegen PSV en scoorde zowel thuis als uit (2-1 en 1-1). "Soms krijg je als spits net dat beetje extra ruimte als je tegen een sterke tegenstander speelt. Dat was vorig seizoen ook zo voor mij tegen PSV. In de Kuip wonnen we en ik scoorde. In Eindhoven speelde ik na de winterstop misschien wel mijn beste wedstrijd van het seizoen. Ook daar scoorde ik." 

Ondanks de ronduit matige eerste seizoenshelft van de Rotterdammers kan het jaar toch nog positief afgesloten worden. "Het ligt echt aan onszelf. PSV-thuis is een belangrijke wedstrijd. Daarna Cambuur voor de beker. Op kunstgras. Jullie kennen mijn mening over die ondergrond, maar ik scoor er de laatste tijd opeens veel op, haha. En dan nog FC Utrecht-uit, altijd lastig." Mocht het drieluik inderdaad positief afgesloten worden, dan blijft Feyenoord volop in de race voor de derde plek en de beker.

Gerelateerd nieuws
406 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 95 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74194 leden - Op dit moment zijn 841 mensen actief, waarvan 263 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved