Van der Gijp wil Sadiq als spits: ''Hij is negentien jaar, dat ventje''

zaterdag 14 december 2019 02:30 197.875 keer bekeken 214 reacties Pro Shots

De mannen van Veronica Inside blikten terug op de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Porto en waren overwegend positief: vanwege de kwaliteit van het elftal was dit het hoogst haalbare voor de Rotterdammers en de gemaakte fouten horen bij een elftal met de huidige kwaliteit. Rene van der Gijp vond dat Feyenoord tegen Porto zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Daarnaast was ook Feyenoord watcher Martijn Krabbendam aangeschoven en die ging in eerste instantie dieper in op de keeperskwestie bij Feyenoord. "Marsman kwam, want [spelersmakelaar] Rob Jansen had nog een keeper over en ze zochten iemand. Hij had nooit gedacht dat hij twee keer 'man of the match' zou worden in de wedstrijden die hij heeft gekeept. Tegen Porto was natuurlijk een ander verhaal (Marsman leek aan twee doelpunten schuld te hebben in die wedstrijd - red.) en Vermeer heeft van de week gewoon getraind. Morgen hebben ze de laatste training voor PSV en dan gaan ze kijken of Vermeer fit genoeg is. Als hij dat is en dat zelf ook vindt, dan denk ik dat Vermeer ook gewoon gaat keepen zondag." 

Dick Advocaat zet in op minstens twee nieuwe versterkingen tijdens de winterstop. "Sowieso een spits, dat is wel nodig. Als je ziet hoeveel kansen ze missen, dan wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen en dat ziet hij natuurlijk ook. En dan wil hij ook nog een middenvelder. Het liefst wil hij meer dan twee aankopen, ze gaan wel proberen om wat geld vrij te maken om in ieder geval te versterken. Het liefst verkopen ze ook nog wat, maar dat wordt moeilijk. Voor Haps was afgelopen zomer al interesse, dat is een speler die er internationaal wel goed opstaat, voor Kökcü is ook wel interesse en zelfs voor Senesi, die net binnen is."

Rene van der Gijp oppert dan de oud-spits van NAC, Umar Sadiq, die nu furore maakt bij Partizan Belgrado als (tweede) spits voor Feyenoord. "Die doet het goed nu he, gisteren scoorde hij weer twee keer. Hij is negentien jaar (22 - red.), dat ventje."

Gisteren werd bekend gemaakt dat Feyenoord volgens het zogenaamde Moneyball-principe zou gaan werken bij transfers. Krabbendam: "Zo is Dick niet, die gaat niet volgens het Moneyball-principe spelers halen. Ze zeiden ook dat Senesi op deze manier is gekomen, maar die is gewoon aangebracht door Henk Timmer, daar is geen Moneyball-principe aan te pas gekomen. Het klinkt allemaal wel heel aardig, maar ze kijken gewoon naar een speler die betaalbaar is en een paar doelpunten voor Feyenoord kan maken, dat is gewoon het uitgangspunt dat ze hebben, dus geen Moneyball." 

Bestuurlijke kwesties
Ook ging Krabbendam in op de laatste ontwikkelingen in het bestuur van Feyenoord. De terugkeer van Sjaak Troost naar de raad van commissarissen is nog niet in kannen en kruiken. "Ze zeggen dat hij de garantie heeft dat hij weer terugkeert in de raad van commissarissen, maar volgens mij is niet iedereen het daar mee eens. Tenminste, niet zo makkelijk dat hij zomaar weer even terugkeert op de positie die hij bekleed heeft, want dat zou betekenen dat hij dan terugkeert op een positie waar hij moet beoordelen hoe hij het zelf heeft gedaan."

"Daar is nog wel wat frictie over of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Ik geloof dat Van Bodegom, de voorzitter van de raad van commissarissen, het wel graag wil. Arnesen heeft ook al gezegd dat hij het wel prettig zou vinden als Troost terugkeert, want die weet nu ook hoe het is om technisch directeur te zijn. Maar er zijn ook wat mensen die daar wat minder enthousiast van worden."

Van der Gijp: "Er waren er een paar die hem commercieel manager wilden maken, maar daar zijn er een paar voor gaan liggen, die zeiden 'dan gaan we wel heel ver terug in de tijd', want dat is hij al geweest natuurlijk." 

Mark Koevermans vond zichzelf, zoals bekend, tot voor kort niet geschikt als algemeen directeur. "Ineens wel, ja, ik snap niet waar die man aan begint, want voordat hij begon hingen er al spandoeken aan het stadion dat ze (Feyenoordsupporters - red.) het toch liever hadden dat hij het niet ging doen, maar ineens denkt hij het wel te kunnen", zo vertelt Krabbendam. "Je komt overal weleens op terug, maar na een jaar is inderdaad vrij snel. Ik ben benieuwd: hij kan zich bij een deel van de aanhang in een keer heel populair maken door het stadionplan af te schieten." 

Gerelateerd nieuws
214 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 58 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74853 leden - Op dit moment zijn 547 mensen actief, waarvan 223 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved