Advocaat: ''Blij dat Jørgensen 90 minuten gespeeld heeft''

zondag 8 december 2019 14:33 26.190 keer bekeken 123 reacties Pro Shots

Vitesse en Feyenoord hebben zondagmiddag het publiek niet weten te vermaken. Toch was trainer Dick Advocaat over de tweede helft erg tevreden.

"In de eerste helft gaven we te veel ruimte aan Vitesse, dat ook wel domineerde", begint Advocaat voor de camera van FOX Sports. "Dat kwam door onszelf. We lijden te vaak balverlies uit simpele ballen. Te slordig. De tweede helft speelden we heel gecontroleerd, hebben we gedomineerd en genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd te beslissen."

Waar het slordige spel in de eerste helft aan lag, weet Advocaat niet. "Dat is altijd moeilijk aan te geven, omdat je op de training wel bezig bent met op balbezit spelen, 1 keer raken, 2 keer raken. Het veld werkte ook niet mee."

Spits Nicolai Jørgensen speelde in Arnhem een ongelukkige wedstrijd, waarin hij een aantal grote kansen miste. Toch is Advocaat niet ontevreden over de spits. "Ik ben ontzettend gelukkig dat hij negentig minuten gespeeld heeft. Dat was nog niet de bedoeling, maar hij bleef staan. Hij heeft keihard gewerkt, maar was ongelukkig in de afronding. Het zag er toch aardig uit van onze kant."

Ook de fitheid van zijn ploeg stemt Advocaat tevreden. "Vitesse lag kapot in de tweede helft. Dat is een pluspunt. Daarbij moet ik ook complimenten aan het centrale duo geven. Die speelden echt geweldig."

Gerelateerd nieuws
123 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 67 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73529 leden - Op dit moment zijn 901 mensen actief, waarvan 212 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved